5 Sebab Kenapa Orang Ramai Suka OREO & Kali Ini McCafe Ada Surprise Untuk Korang! – Manis Madu
5 Sebab Kenapa Orang Ramai Suka OREO

5 Sebab Kenapa Orang Ramai Suka OREO & Kali Ini McCafe Ada Surprise Untuk Korang!

Pernah terfikir tak kenapa OREO ini sedap sangat dah selalu jadi pilihan orang ramai? Dia macam sedar tak sedar yang OREO sentiasa jadi pilihan kalau tengah cari snek!

 

Kenapa Madu cakap sedar tak sedar? Selalunya bila cakap pasal OREO, tak ramai yang berikan perhatian pun pada cookie ini kecuali kalau korang nak tahu sebenarnya OREO ini antara cookies paling popular di dunia!

 

Untuk yang tak percaya dan masih tak sedar kenapa OREO boleh jadi antara biskut paling popular di seluruh dunia, Madu akan senarai 5 sebab yang memang korang tak boleh nafikan dan untuk Fan-Oreo-Natik, McCafe ada surprise untuk korang! Tunggu sampai habis!

#1 Variasi Pilihan Perisa

The 30 Craziest Oreo Flavors Ever Made

Sumber Gambar: www.delish.com

Mungkin korang dah biasa dengan OREO perisa Vanilla, Chocolate dan gabungan perisa Chocolate dan Peanut Butter tapi kalau nak tahu sebenarnya banyak lagi perisa unik daripada OREO.

 

Ada beberapa perisa korang boleh dapat dekat Malaysia! Birthday Party, Lemon Cheesecake dan Snowy Enrobed White Chocolate yang korang boleh dapat dekat pasar raya seperti Jaya Grocer.

#2 Versatil!

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Fitwaffle Kitchen (@fitwafflekitchen)

Cakaplah jenis pencuci mulut apa pun, memang boleh jadikan OREO ini sebagai salah satu bahan tambahan ataupun OREO sebagai bahan utama pun boleh! Sah terbukti betapa versatilnya biskut OREO ini!

 

Dari cupcake Red Velvet OREO sehingga Biskut Cheesecake OREO, memang tak akan salah kalau letak OREO dalam dessert korang!

#3 Cara Makan OREO Berbeza-Beza!

Madu boleh confirm kalau cerita pasal cara makan OREO dekat sini mesti boleh sampai gaduh dibuatnya! Sebab ada yang makan terus seluruh biskut, ada yang buka dan makan dulu inti biskut OREO!

 

Jangan gaduh pula kata cara ini yang betul, cara itu yang betul, janji makan macam mana pun biskut OREO sedapppppp!

#4 OREO Di Guna Untuk Guinness World Record

Kalau nak tahu pada tahun 2009, OREO digunakan untuk buat acara ujian rasa secara tutup mata terbesar di dunia uolsss di Madrid, Sepanyol.

 

Bayangkan tutup mata kemudian kena teka ramai-ramai, agaknya boleh teka ke biskut OREO? Kalau boleh memang hebat!

#5 Kombo Paling Fan-OREO-Tic Di McCafe!

McCafe Oreo_KV_BM

Cakap pasal OREO dengan McDonalds terus terfikir pasal? McFlurry OREO buah hati rakyat Malaysia. Disebabkan korang memang minat perisa OREO, McCafe sekarang dah kembali dengan McCafe X OREO Series! Omg!!!! Tak keruan dibuatnya OREO lover!

 

Ada tiga perisa yang mana McCafe Iced Blended Chocolate dengan OREO dan Iced Chocolate dengan OREO buat comeback dan perisa terbaru ada McCafe Iced Blended Mocha with OREO!

McCafe Iced Blended Mocha with OREO

McCafe-Iced-Blended-Mocha-with-OREO-ManisMadu

Mocha ganding pula dengan OREO uolsss memang macam pasangan sejoli! Untuk Maduners yang memang tak boleh lari daripada kafein boleh cuba Ice Blended Mocha dengan OREO ini, dengan topping siap ada whipped cream lagi! Nikmat!

McCafe Iced Blended Chocolate With OREO & Iced Chocolate With OREO

McCafe-Iced-Blended-Chocolate-With-OREO-&-Iced-Chocolate-With-OREO-ManisMadu

Yang ini buat comeback balik! Korang boleh pilih sama ada nak yang iced blended atau yang iced biasa tapi dua-dua ada OREO. Bayangkan tengah hari yang panas, dapat minum ini memang terus happy jerr sepanjang hari!

Maduners boleh dapatkan OREO series ini bermula 3 Disember hingga 30 Disember di McCafe, maksudnya limited edition, cepat uolss, kalau terlepas menyesal! Boleh juga buat pesanan melalui McDelivery, drive-thru dan take away.

Promosi Dekat McDonald’s App!

Berita baik lagi sebab ada promosi dekat McDonald’s App bermula dari 3 hingga 30 Disember 2020, siapa jerr tak suka promosi!

McCafe Ice Blended Mocha (Besar) x 2 Untuk RM 20!

Coupon_GrandMcC_BM2-08

Dua Ice Blended Mocha korang boleh dapat pada harga RM20 uolsss! Minuman terbaru pula itu, dah ada promosi!

McCafe Ice Blended Chocolate (Large) x 2 Untuk RM 20

Coupon_GrandMcC_BM2

Peminat Chocolate korang kena dapatkan kombo dua Ice Blended Chocolate pada harga RM20, jimat RM5!

McCafe Iced Chocolate (Sederhana) + Belgium Chocolate/ Red Velvet Cake Untuk Harga RM 18!

Coupon_GrandMcC_BM2

Yang suka minum petang dengan kek juga boleh dapat kombo ini Iced Chocolate bersaiz sederhana dengan kek yang korang boleh pilih sama ada nak kek Belgium Chocolate atau Red Velvet!

 

Tunggu apa lagi, sebelum terlambat baik korang cuba cepat OREO Series dekat McCafe sekarang dan dapatkan promosi paling happening ini dekat McDonald’s App!

Post a Comment