5 Tabiat Guna Pinky Finger! Ada Juga Tabiat Yang Korang Memang Tak Sedar Korang Buat Selama Ini!
6 Tabiat Guna Pinky Finger

5 Tabiat Guna Pinky Finger! Ada Juga Tabiat Yang Korang Memang Tak Sedar Korang Buat Selama Ini!

Maduners perasan tak yang selama ini, banyak perkara yang kita lakukan menggunakan pinky finger tanpa sedar?

 

Walaupun kadang-kala nampak macam remeh, tetapi tanpa pinky finger, mungkin aktiviti harian kita akan terganggu! Dalam artikel kali ini, Madu nak share tabiat yang kita lakukan dalam seharian.

1. Menggaru telinga

Sedar tak sedar, kita akan automatik gunakan pinky finger untuk menggaru bahagian dalam telinga. Nak buat macam mana, jari yang lain semua tak muat!

2. Menekan butang shift & enter pada keyboard

Tiap-tiap hari buat kerja pakai komputer mesti dah macam pro menggunakan keyboard, betul tak?

 

Kalau Maduners yang type dengan laju, mesti tak perasan yang kita akan gunakan jari kelingking untuk tekan butang shift dan enter semasa menaip.

3. Minum teh sambil mengangkat pinky finger

Madu pun tak pasti kenapa pinky finger akan naik secara automatik kalau minum teh. Mungkin sebab pemegang cawan yang kecil. Ala-ala mat salleh, sangat!

4. Pinky promise

pinky-swear_768

Dari zaman kecil sampai sekarang, kalau nak berjanji dengan seseorang, mesti akan buat pinky promise. Uniknya pinky promise ini kerana lepas berjanji, ia dianggap perkara yang penting!

 

Boleh bergaduh tau kalau mungkir janji, jangan main-main.

5. Melakukan Video TikTok

@katiefeeneyycan you bend your pinky finger without bending the rest? ##funfacts♬ original sound – hedyd.robben

Jangan main-main, pinky finger pun boleh jadi content untuk video TikTokers zaman sekarang! Maduners boleh cuba search #fingerchallenge ataupun #pinkyfinger di aplikasi TikTok untuk  menyaksikan video-video menarik!

 

Menarik, kan? Tak sangka pula pergerakan pinky finger secara tidak langsung memberi impak kepada hidup kita. Cuba bayangkan kalau tiada pinky finger, mesti susah nak buat kerja dalam seharian, kan?

 

Maduners mesti tertanya-tanya kenapa Madu tiba-tiba sembang mengenai 5 tabiat guna pinky finger! Sebab ada Monster berwarna Pink nak ajak korang buat treasure hunt!

 

Alaaa, takkan tak kenal kekasih hati Mamee Monster? Yang gebu dan lembut, pakai hair bow putih berpolka-dot merah tu! Mustahil tak kenal!

Madu memang fanatik dengan Pink! Semua benda kalau boleh nak warna pink, sama dengan dia. Dengar cerita, Pink ada buat comeback dengan Snek Mi Mamee Monster Pink Edisi Terhad. Betul ke? Aaaah, tak sabarnya!

Jom kita bersatu dalam misi mencari snek mi kekasih hati Mamee Monster di pasar raya berdekatan! Macam treasure hunt tau nak cari sebab Snek Mi Mamee Monster Pink ini ada tersembunyi dalam banyak-banyak Family Pack Mamee Monster!

MameePinkProductShot

Madu kongsi rahsia sikit, bungkusan Snek Mi Mamee Monster Pink memang cute habis! Paling comel sebab warna pink!

 

Kepada yang tertanya-tanya kalau warna pink, perisa apa ya? Strawberi? Gula-gula kapas? Curious kan? Haa, sebenarnya Madu dah cuba dan rasa dia memang sedappppp, tinggal korang jer nak cari dan rasa Snek Mi Mamee Monster Pink sendiri!

 

Maduners dah ready ke nak sahut cabaran Mamee Monster? Jom rebut peluang untuk cari Snek Mi Mamee Monster Pink!

 

Terus gerak ke pasar raya terdekat dengan Maduners untuk korang cari sendiri sebab tak semua Mamee Monster Family Pack ada bungkusan Pink yang menarik!

 

Jangan lupa untuk layari https://mameemonster.my/ untuk maklumat lanjut tentang Snek Mi Mamee Monster Pink. Mesti rasa tak sabar nak cari Pink, kan? Stay tuned!

Post a Comment