Gelar Lisa BlackPig Buat Janna Nick Dikecam Oleh K-Poppers! – Manis Madu

Gelar Lisa BlackPig Buat Janna Nick Dikecam Oleh K-Poppers!

Sehari dua ini, nama Janna Nick kembali menjadi sasaran kecaman netizen selepas tindakan pelakon itu ‘mengusik’ beberapa figura idol K-Pop dengan cara yang kurang menyenangkan.

 

Siri kecaman yang diterima Janna bermula dengan sebuah video antara dia dan Sharifah Sakinah yang seolah-olah mempermainkan kematian seorang penyanyi K-Pop yang meninggal dunia akibat bunuh diri tular di media sosial.

 

Namun, Janna tampil membuat penjelasan dengan mengatakan video tersebut adalah video lama yang diambil sekitar tahun 2018 dan dia tidak berniat mentertawakan kematian penyanyi tersebut.

 

Selepas permohonan maaf tersebut dibuat, Janna sekali lagi mengundang kecaman menerusi muatnaik yang mempromosikan drama terbaru arahannya, Delen di laman Instagram.

Janna Nick Instagram

Sumber gambar: kimchidaily.my

Melihat caption dan balasan komen yang dibuat Janna, namanya sekali lagi trending dengan tanda pagar #JannaNickGoingToJailParty di Twitter. Rata-rata netizen sangat marah dan menyifatkan tindakan yang dilakukan Janna adalah tindakan yang tidak profesional dan biadap.

Twitter-Janna-Nick-Going-To-Jail-Party

Susulan perkara itu, Janna dikatakan membuat laporan polis sebelum memadam akaun Twitter dan Instagramnya.

Apa-apa pun semoga Janna dan kita semua ambil pengajaran daripada perkara ini.

Post a Comment