Malindo Air Dijenamakan Semula Menjadi Batik Air – Manis Madu
Malindo Air Dijenamakan Semula Men

Malindo Air Dijenamakan Semula Menjadi Batik Air

Syarikat penerbangan serantau yang berpengkalan di Malaysia, Malindo Air kini secara rasmi dijenamakan semula sebagai Batik Air.

 

Menurut NST, Pihak Berkuasa Penerbangan Awam Malaysia (CAAM) telah memberikan Operator Udara baharu Sijil (AOC) kepada Malindo Airways Sdn Bhd untuk menjalankan perniagaan sebagai Batik Air berkuat kuasa 28 April 2022.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Malindo Air (@malindoair)

Latihan penjenamaan semula ini adalah selaras dengan matlamat Kumpulan Lion untuk mewujudkan persamaan identiti untuk syarikat penerbangan perkhidmatan penuh dalam kumpulan.

 

Ketua Pegawai Eksekutifnya, Kapten Mushafiz Mustafa Bakri berkata, dengan latihan penjenamaan semula dan pembukaan semula sempadan yang berlaku di rantau ini, pihaknya sangat teruja dengan peluang yang diberikan kepada mereka untuk mencapai potensi pertumbuhan syarikat.

 

“Dengan jenama baharu, kami akan dapat menawarkan perkhidmatan yang baharu dan segar,” ujar beliau dalam satu kenyataan.

 

Proses penukaran logo jenama baharu itu akan dijalankan secara berperingkat dan Batik Air akan berkomunikasi dengan penumpang dan rakan kongsi secara progresif semasa pelancaran.

 

Pembukaan semula sempadan serta peningkatan permintaan secara berperingkat juga membuatkan Batik Air menambah beberapa pesawat B737 kepada armada sedia ada untuk ditawarkan kepada pasaran.

 

“Syarikat penerbangan kami merakamkan penghargaan kepada MAVCOM dan CAAM atas sokongan dalam memberikan kelulusan,” tambah beliau.

 

Sekadar info tambahan, Batik Air adalah anak syarikat Kumpulan Lion Air yang mula beroperasi pada Mac 2013.

Post a Comment