Marathon? Tak Perlulah! Masa Untuk Maratonton 5 Siri Netflix Terbaik Tengah Trending Sekarang! – Manis Madu
Masa Untuk Maratonton 5 Siri Netflix Terbaik Tengah Trending Sekarang

Marathon? Tak Perlulah! Masa Untuk Maratonton 5 Siri Netflix Terbaik Tengah Trending Sekarang!

Bosan saja buka Netflix, bosan saja buka Netflix, sampai tak tahu nak tonton apa? Sini Madu kongsi siri the best from the best!

 

Banyak sebenarnya siri Netflix terbaru yang korang patut explore dan binge-watch sampai habis. Jadi hari ini, Madu akan list siri Netflix terbaik untuk korang tonton nanti. Stay tuned semua!

1. Emily In Paris

 

View this post on Instagram

 

Living her best life 🥖🇫🇷💋

A post shared by Emily In Paris (@emilyinparis) on

Bonjour! Siapa kat sini pernah berangan bercuti atau tinggal di Paris? Kalau pernah, korang wajib tonton siri ini sampai habis sebab ianya penuh dengan elemen romantik Paris dan fashion style yang oh-so-gorgeous!

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Emily In Paris (@emilyinparis) on

Siri ini menceritakan watak seorang wanita bernama Emily yang berasal dari Amerika yang tinggal di Paris selama setahun disebabkan oleh tawaran pekerjaan. Kisah ini penuh dengan drama, cinta, fesyen dan…skandal! Jika korang peminat Rom-Com tegar, Emily in Paris adalah checklist yang sesuai untuk korang.

 

Rom-Com = Romantic Comedy

2. Ratched

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Ratched (@ratchednetflix) on

Watak utama ialah Mildred Ratched, seorang jururawat di hospital bahagia, dimainkain oleh Sarah Paulson yang dilabel sebagai ~queen of spooky season~ oleh Buzzfeed membuatkan filem ini menjadi hit of the year.

 

Bagi Madu, watak Mildred Ratched itu memang dilakon dengan sehabis baik oleh Sarah Paulson, memang tak ada yang boleh bawa watak itu sebaik Sarah! Loveee sangat!

Cerita ini penuh dengan misteri, watak unik seperti pesakit bipolar dan pembunuh bersiri ditambah pula dengan plot twist yang memang oh my god bila Maduners tengah tonton! Korang patut tonton siri ini di Netflix sekarang juga!

3. The Umbrella Academy

The Umbrella Academy merupakan sebuah filem superhero yang mempunyai jalan cerita yang unik. Apa yang best-nya, pengembaraan mereka dipenuhi dengan time travel di mana mereka mengembara dari tahun ke tahun yang lain.

Watak keluarga Hargreeves ini pula diceritakan dengan flow yang menarik. Setiap individu mempunyai superpower yang tersendiri dan jalan cerita pula penuh dengan elemen ‘surprise’. Madu yakin korang pasti akan jatuh cinta dengan siri Netflix ni!

 

Sekarang dah masuk musim kedua untuk siri The Umbrella Academy ini, musim pertama Maduners akan rasa cepat-cepat nak tengok musim kedua yang mana musim kedua lebih banyak aksi githeww!

4. The Witcher

 

View this post on Instagram

 

A post shared by The Witcher (@witchernetflix) on

Maduners pernah tengok tak The Witcher? Kalau belum…time inilah memang sesuai untuk Maduners sekalian binge-watch sebelum season kedua ditayangkan.

Kaki-gamer confirm tahu cerita ini sebab asal kewujudannya diinsprasikan oleh permainan The Witcher sendiri. Kisah ini penuh dengan sihir, magik dan makhluk-makhluk pelik yang korang sendiri akan pelik bila tengok.

 

Pelik tak menarik macam itu!

5. Peaky Blinders

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Peaky Blinders (@peakyblindersofficial) on

So kalau korang nak mendalami lagi kisah keluarga Thomas Shelby ni bolehlah tonton di Netflix! Sangat recommended dan filem ini sudah pun lengkap sehingga musim 5, jadi sesiapa yang work from home atau banyak masa free bolehlah tonton sampai habis.

 

 

Jadi inilah dia 5 Netlix series terbaik yang Madhu nak recommend dekat korang. Kalau takde urusan penting untuk keluar, lebih baik duduk relax dan tengok Netflix di rumah ok!

 

~ Stay positive to stay negative Maduners!~

Post a Comment