Jom Kaya! Macam Mana Nak Buat Duit Online Dengan Affiliate Marketing?

Jom Kaya! Macam Mana Nak Buat Duit Online Dengan Affiliate Marketing?

Wah, korang bosan duduk rumah scroll FB & Instagram tapi takde income masuk? Haa, jom tengok macam mana kita boleh kayakan diri dengan affiliate marketing, cara baru yang happening kat Malaysia sekarang ni!

Bayangkan korang jadi makcik bawang online, duk promote barang-barang best kat kawan-kawan korang. Diorang beli barang tu lepas tu ching! duit komisen masuk kat akaun korang. Senang kan? Semua happy – brand dapat customer baru, korang dapat duit, pembeli dapat barang murah. Win-win-win la tu!

Affiliate Marketing

Platform Terbaik Nak Buat Affiliate Marketing:

Banyak platform kat Malaysia yang boleh korang join, tapi ni antara yang paling top:

  • Lazada: Lazada ni memang power, tak kiralah dalam e-commerce ke, affiliate marketing ke. Kalau korang nak buat duit online dengan affiliate marketing, Lazada adalah salah satu platform yang paling best. Lazada ada macam-macam barang, dari barang keperluan harian sampailah barang mewah.

So, korang boleh promote barang yang sesuai dengan minat korang dan audience korang. Platform Lazada Affiliate Program sangat senang guna. Korang boleh create link affiliate dengan mudah dan track performance korang. So, apa tunggu lagi? Jom join team Lazada Affiliate Program dan mula buat duit online!

Tips tambahan:

  • Cari niche yang korang passionate. Orang akan lebih percaya kalau korang betul-betul suka benda yang korang promote.

 

  • Buat content yang menarik dan berkualiti. Gambar cantik, caption menarik, memang power!

 

  • Engage dengan audience korang. Reply comments, buat live video, jalin hubungan!
  • Shopee: Shopee ni memang lawan Lazada, tapi jangan pandang rendah kat dia. Shopee ni memang power, terutamanya dalam buat sale murah. Kalau korang nak buat duit online dengan affiliate marketing, Shopee adalah salah satu platform yang paling best. Shopee ni memang suka buat promosi kilat, atau flash sale.

Kalau korang boleh promote flash sale Shopee, korang boleh dapat duit banyak tau! Flash sale ni selalunya ada diskaun yang tinggi, jadi kalau korang boleh promote kat audience korang, confirm mereka akan beli. App Shopee ni memang senang nak guna. Korang boleh create link affiliate dengan mudah dan track performance korang. Commission payout program yang diorang provide range from 4.20% to 9.10% and minimum payout is RM50!

Korang nak tahu lebih lanjut click here

  • Cari niche yang korang passionate. Orang akan lebih percaya kalau korang betul-betul suka benda yang korang promote.

 

  • Buat content yang menarik dan berkualiti. Gambar cantik, caption menarik, memang power!

 

  • Engage dengan audience korang. Reply comments, buat live video, jalin hubungan!
  • Involve Asia: Platform ni best untuk influencers dan blogger pro. Korang boleh collaborate dengan brand mewah macam fashion & travel, dapat komisen tinggi, lagi pun ada personal account manager untuk guide korang. Wah, glam! ✨

So if you guys interested nak mengenali Involve Asia, you guys boleh klik disini untuk enroll dan ketahui lebih lanjut mengenai Involve Asia.

Source : www.involve.asia

Ingat tau, banyak lagi platform lain macam Commission Factory, A2M Commerce, Zanox – semuanya ada kelebihan masing-masing. Pilih platform yang sesuai dengan niche korang, buat content menarik, promosi bijak, confirm duit masuk non-stop!

Tips tambahan:

  • Cari niche yang korang passionate. Orang akan percaya kalau korang betul-betul suka benda yang korang promote.

 

  • Buat content kreatif dan berkualiti. Gambar cantik, caption menarik, memang power!

 

  • Engage dengan audience korang. Reply comments, buat live video, jalin hubungan!

 

  • Track performance korang. Tengok data, analisa apa yang best, improve sikit-sikit.

So, dah tak sabar nak join dunia affiliate marketing? Ayuh! Buat duit online sambil berseronok, kenapa tidak? Jom kaya sama-sama!

**Jangan lupa share artikel ni kalau korang rasa best! Kongsi ilmu, kongsi rezeki. Hihi! **

Post a Comment