SEMBANG
 

SEMBANG

“Kamu akan dapat mencari siapa diri kamu yang sebenar, walau apa pun yang terjadi”.

Senangnya hidup kalau like, share, follow akaun media sosial je terus boleh dapat duit.

4 perniagaan ini mungkin boleh bantu tingkatkan pendapatan Maduners di musim PKPB ini!

Tak sangka aktiviti mingguan yang sepatutnya bertujuan untuk meluangkan masa beriadah bertukar menjadi tragedi.

Bukan Fattah Amin saja yang tersenarai, ada sorang lagi wakil Malaysia yang tercalon dalam tersenarai ini!

Sebagai masyarakat berbilang kaum, korang kena tahu perkara yang perlu dilakukan ketika Deepavali.

Korang pernah tahu tak tentang kewujudan saree termahal dunia ni? Harga dia boleh beli 10 biji Myvi!

Walaupun filem Bollywood semua lejen-lejen dan memang tak akan bosan tapi masa untuk tambah pilihan filem untuk ditonton masa Deepavali!

Mungkin Maduners akan terkejut dengan bahan yang korang boleh jumpa di dapur rumah untuk redakan sakit gigit!

Takziah Madu ucapkan kepada keluarga Aaron Aziz atas pemergian ibu tercinta pada 7 November 2020.

Jangan pandang sebelah mata masalah insomnia, Maduners mungkin tak sedar tahap bahayanya insomnia ini.

Madu dengar baru-baru ini terdapat lagi kes buang bayi yang di Pulau Pinang pada Ahad lepas.

Siapa sangka penyanyi rapper yang popular di Amerika Syarikat, Kanye West telah bertanding di dalam pilihan raya baru-baru ini.

Siapa peminat tegar Neelofa confirm akan tahu tentang berita dirinya dirisik oleh PU Riz (Haris Ismail) yang tular di Twitter.

Sikap pemurah dan prihatin Ebit Lew memang tak boleh disangkal lagi!

Tak sangka Madu pada tahun 2020 ini pun masih ada golongan anti-vaksin yang wujud!

Maduners ingat tak pokok-pokok yang selalu kita buat sebagai ‘mainan’ atau makanan masa dulu-dulu?

Baru-baru Madu nampak isu breast feed tiba-tiba viral dan hangat dibualkan oleh para netizen, apa cerita pula ini?

Pernah tak korang tengok persepsi kecantikan yang lain daripada lain?

Percaya tak kucing kesayangan Maduners boleh menghadapi stres?

Musim untuk luangkan masa bersama Netflix tercinta! Ini dia senarai terbaru siri terbaik Netflix daripada Madu!

LOL! Have you ever stumbled upon foreign phrases or emojis on Tiktok and Twitter then think- what is he/she trying

Setiap majalah atau portal mesti ada senarai lelaki kacak mereka sendiri, jadi ini dia senarai lelaki idaman 2020 daripada Madu!

Bayangkan, Maduners dari kecil berlatih untuk lompat seperti kuda? Bunyi macam pelik tapi ada individu yang buat perkara ini!

We all have bad days, good days, mediocre days, awful days, tiring days and easy days.

So happy! Artis kegemaran Madu, penyanyi tersohor! Datuk Seri Siti Nurhaliza tersenarai dalam ‘World Most Admired in Malaysia’.

Ya ampun, Madu dah mula tengok Suria Duo X dari episod pertama, sekarang dah episod akhir!

Pening kepala nak cari hadiah untuk kawan-kawan perempuan atau girlfriend? Madu ada cadangan hadiah bertemakan warna pink yang pasti mereka

Sambutan yang kita tertunggu-tunggu setiap tahun? Mestilah hari ulang tahun!

Kalau bosan tengok layout iPhone Maduners, update-lah kepada iOS14! Madu ada something seronok nak kongsi dengan korang!

Mesti pernah dengan macam-macam mitos pelik kan? Tak kisah daripada kawan sendiri ataupun orang terdahulu.

Minggu lepas, meremang habis bulu roma Madu dengar duet Ezad Lazim dan Aina Abdul dengan lagu Sekadar Di Pinggiran, merdu!

Amacam persembahan Siti Sarah dan Syamel pada minggu pertama Suria Duo X? Giler gempak, kannnn?

Peserta Big Stage 2020, Sandra Dianne disahkan meninggal dunia setelah 5 hari berjuang di ICU.

Terujanya Madu! Suria FM buat comeback dengan program Suria Duo X yang akan bersiaran menerusi platform digital bermula 11 September!

Kegelisahan atau anxiety ini bukan suatu perkara yang boleh dibuat main tapi betul ke herba membantu redakan kegelisahan yang dialami?

Ketahui jenis-jenis barangan yang dikumpul oleh orang serata dunia yang boleh dikatakan unik dan menarik!

Alif yakin ramai Maduners masa zaman kecil-kecil dahulu, hari minggu saja mesti tak sabar tunggu kartun kegemaran muncul di televisyen!

Menewaskan 17 peserta hebat yang lain, Francisca berjaya mengukir kejayaannya di Miss Universe Malaysia 2020.

Jangan fikir pendekar itu datang daripada kalangan lelaki sahaja! Sebenarnya ada juga srikandi yang hebat dan handal.

Siapa saja yang tak cuak apabila ditahan oleh pihak berkuasa, lagi-lagi anggota polis. Nervous!

Eh, laptop tiba-tiba buat hal? Jangan risau, bulan Merdeka bermaksud bulan yang dipenuhi promosi yang memang kaw-kaw!

Madu rasa ramai jerr yang ada akaun TikTok sekarang? Jadi tunggu apa lagi cepat-cepat join #OriginaGrooveChallenge.

Maduners perasan tak yang selama ini, banyak perkara yang kita lakukan menggunakan pinky finger tanpa sedar?

Merdeka tahun ini, nak sambut macam mana? Yelakan, walaupun kes Covid-19 terkawal, kita masih kena berjaga-jaga dan elakkan berkumpul ramai-ramai.

Bila seseorang wanita mengandung, kita boleh nampak pelbagai permintaan dan perangai pelik akan muncul tanpa disangka-sangka.

Bangunan, struktur dan seni bina sesebuah negara memainkan peranan dalam menggambarkan sejarah dan identiti budayanya.

Spending your leisure time by being a couch potato all day is a form of therapy. Here are some AMAZING

Tidak kiralah level antarabangsa ataupun kebangsaan, Malaysia telah lahirkan ramai wanita yang memberi inspirasi kepada semua.

Apabila dah semakin berumur ini, teringat zaman dahulu selalu main-main permainan pelik-pelik masa kecil.

Alamak, kena buat ujian pap smear! Apa itu? Dengar nama pun macam menakutkkan, agak-agak sakit tak buat ujian pap smear?

Setelah bertungkus-lumus memimpin negara untuk menangani COVID-19, Dr Noor Hisham dianugerahkan ‘Tan Sri’ oleh Agong pada 17 Ogos 2020.

Senggugut memang pengganggu nombor 1 rutin harian setiap bulan! Tangani senggugut dengan cara-cara efektif ini.

Hari Madu Lebah Sedunia sebenarnya wujud dan disambut pada hari sabtu minggu ketiga bulan Ogos setiap tahun.

Bersempena hari istirahat seluruh dunia, Madu akan kongsikan beberapa cara untuk menenangkan diri yang terbukti berkesan secara saintifik.

Maduners yang baru mulakan perniagaan ada masalah dengan urusan penghantaran dan sewaktu dengannya? Tidak mengapa, Lalamove kan ada!

Siapa di dunia ini tiada kawan baik yang kita gelarkan sebagai Best Friend Forever atau BFF. Madu sendiri pun ada

Shopping punya shopping, sedar-sedar baju dah bertimbun dalam almari. Nak buang tapi sayang. Macam mana itu?

Storage telefon tak cukup nak install TikTok? Maduners boleh cuba features baru yang ada di Instagram ini.

Penat seharian bekerja tapi masih susah untuk tidur dengan lena? Cuba tenangkan diri dan ikut tips ini!

Nak keluar tapi dalam masa yang sama tak tahu nak buat apa? Jom beranikan diri tengok Roh di TGV Cinemas!

Ramai yang sangka gempa bumi, namun sebenarnya Beirut dikejutkan dengan letupan mengerikan.

Tak sangka di Malaysia masih ada mereka yang sanggup meninggalkan sementara tugasan demi menghulurkan bantuan.

Sudah hampir lebih daripada 4 bulan wabak Covid-19 menawan Malaysia. Rasanya, ada ke negara yang tidak terjebak dengan wabak ini?

Ramai yang tidak tahu sebenarnya banyak benda disekeliling kita ada fungsinya yang tersendiri tetapi kita tak sedar, termasuklah Madu sendiri.

Nak sesuatu yang seram untuk ditonton? Apa kata tingkatkan adrenaline rush Maduners dengan filem The Sonata.

There’s no such thing as you WILL go broke to look good and fashionable- It’s how smart you are in

Baru-baru ini Menteri Komunikasi dan Multimedia umumkan segala bentuk penggambaran memerlukan lesen FINAS.

Madu perasan banyak mengenai self-care terpapar di media sosial dan majalah. Memang penting untuk manjakan diri kita!

Proses kuarantin di stesen ditetapkan wajib bagi mereka yang pulang ke tanah air dan juga warga asing yang masuk ke

Baru saja dilanda kontroversi beberapa bulan yang lalu, Sugu Pavithra sekali lagi mengejutkan netizen dengan isu yang baru.

Maduners yang gelar diri sebagai potterheads kena tahu yang Pandora dah kembali dengan 6 jenis charms baru yang memang mesmerizing!

Habislah, kaki online shopping akan terperangkap di Online Stores Daiso via Shopee.

Remuk hati Madu apabila seni mural untuk wira negara, karya Muhammad Suhaimi Ali dirosakkan.

Untungnya kita dizaman ini, kalau lapar, hanya dengan beberapa sentuhan jari di smartphone, makanan sedia dihantar. Semudah ABC gituzz.

“Kamu akan dapat mencari siapa diri kamu yang sebenar, walau apa pun yang terjadi”.

Senangnya hidup kalau like, share, follow akaun media sosial je terus boleh dapat duit.

4 perniagaan ini mungkin boleh bantu tingkatkan pendapatan Maduners di musim PKPB ini!

Tak sangka aktiviti mingguan yang sepatutnya bertujuan untuk meluangkan masa beriadah bertukar menjadi tragedi.

Bukan Fattah Amin saja yang tersenarai, ada sorang lagi wakil Malaysia yang tercalon dalam tersenarai ini!

Sebagai masyarakat berbilang kaum, korang kena tahu perkara yang perlu dilakukan ketika Deepavali.

Korang pernah tahu tak tentang kewujudan saree termahal dunia ni? Harga dia boleh beli 10 biji Myvi!

Walaupun filem Bollywood semua lejen-lejen dan memang tak akan bosan tapi masa untuk tambah pilihan filem untuk ditonton masa Deepavali!

Mungkin Maduners akan terkejut dengan bahan yang korang boleh jumpa di dapur rumah untuk redakan sakit gigit!

Takziah Madu ucapkan kepada keluarga Aaron Aziz atas pemergian ibu tercinta pada 7 November 2020.

Jangan pandang sebelah mata masalah insomnia, Maduners mungkin tak sedar tahap bahayanya insomnia ini.

Madu dengar baru-baru ini terdapat lagi kes buang bayi yang di Pulau Pinang pada Ahad lepas.

Siapa sangka penyanyi rapper yang popular di Amerika Syarikat, Kanye West telah bertanding di dalam pilihan raya baru-baru ini.

Naik kejap, turun kejap kes Covid-19, risau Madu dibuatnya.

Siapa peminat tegar Neelofa confirm akan tahu tentang berita dirinya dirisik oleh PU Riz (Haris Ismail) yang tular di Twitter.

Sikap pemurah dan prihatin Ebit Lew memang tak boleh disangkal lagi!

Tak sangka Madu pada tahun 2020 ini pun masih ada golongan anti-vaksin yang wujud!

Maduners ingat tak pokok-pokok yang selalu kita buat sebagai ‘mainan’ atau makanan masa dulu-dulu?

Baru-baru Madu nampak isu breast feed tiba-tiba viral dan hangat dibualkan oleh para netizen, apa cerita pula ini?

Pernah tak korang tengok persepsi kecantikan yang lain daripada lain?

Percaya tak kucing kesayangan Maduners boleh menghadapi stres?

Musim untuk luangkan masa bersama Netflix tercinta! Ini dia senarai terbaru siri terbaik Netflix daripada Madu!

LOL! Have you ever stumbled upon foreign phrases or emojis on Tiktok and Twitter then think- what is he/she trying

Setiap majalah atau portal mesti ada senarai lelaki kacak mereka sendiri, jadi ini dia senarai lelaki idaman 2020 daripada Madu!

Bayangkan, Maduners dari kecil berlatih untuk lompat seperti kuda? Bunyi macam pelik tapi ada individu yang buat perkara ini!

We all have bad days, good days, mediocre days, awful days, tiring days and easy days.

So happy! Artis kegemaran Madu, penyanyi tersohor! Datuk Seri Siti Nurhaliza tersenarai dalam ‘World Most Admired in Malaysia’.

Ya ampun, Madu dah mula tengok Suria Duo X dari episod pertama, sekarang dah episod akhir!

Pening kepala nak cari hadiah untuk kawan-kawan perempuan atau girlfriend? Madu ada cadangan hadiah bertemakan warna pink yang pasti mereka

Sambutan yang kita tertunggu-tunggu setiap tahun? Mestilah hari ulang tahun!

Kalau bosan tengok layout iPhone Maduners, update-lah kepada iOS14! Madu ada something seronok nak kongsi dengan korang!

Mesti pernah dengan macam-macam mitos pelik kan? Tak kisah daripada kawan sendiri ataupun orang terdahulu.

Minggu lepas, meremang habis bulu roma Madu dengar duet Ezad Lazim dan Aina Abdul dengan lagu Sekadar Di Pinggiran, merdu!

Amacam persembahan Siti Sarah dan Syamel pada minggu pertama Suria Duo X? Giler gempak, kannnn?

Peserta Big Stage 2020, Sandra Dianne disahkan meninggal dunia setelah 5 hari berjuang di ICU.

Terujanya Madu! Suria FM buat comeback dengan program Suria Duo X yang akan bersiaran menerusi platform digital bermula 11 September!

Kegelisahan atau anxiety ini bukan suatu perkara yang boleh dibuat main tapi betul ke herba membantu redakan kegelisahan yang dialami?

Ketahui jenis-jenis barangan yang dikumpul oleh orang serata dunia yang boleh dikatakan unik dan menarik!

Alif yakin ramai Maduners masa zaman kecil-kecil dahulu, hari minggu saja mesti tak sabar tunggu kartun kegemaran muncul di televisyen!

Menewaskan 17 peserta hebat yang lain, Francisca berjaya mengukir kejayaannya di Miss Universe Malaysia 2020.

Jangan fikir pendekar itu datang daripada kalangan lelaki sahaja! Sebenarnya ada juga srikandi yang hebat dan handal.

Siapa saja yang tak cuak apabila ditahan oleh pihak berkuasa, lagi-lagi anggota polis. Nervous!

Eh, laptop tiba-tiba buat hal? Jangan risau, bulan Merdeka bermaksud bulan yang dipenuhi promosi yang memang kaw-kaw!

Madu rasa ramai jerr yang ada akaun TikTok sekarang? Jadi tunggu apa lagi cepat-cepat join #OriginaGrooveChallenge.

Maduners perasan tak yang selama ini, banyak perkara yang kita lakukan menggunakan pinky finger tanpa sedar?

Merdeka tahun ini, nak sambut macam mana? Yelakan, walaupun kes Covid-19 terkawal, kita masih kena berjaga-jaga dan elakkan berkumpul ramai-ramai.

Bila seseorang wanita mengandung, kita boleh nampak pelbagai permintaan dan perangai pelik akan muncul tanpa disangka-sangka.

Bangunan, struktur dan seni bina sesebuah negara memainkan peranan dalam menggambarkan sejarah dan identiti budayanya.

Spending your leisure time by being a couch potato all day is a form of therapy. Here are some AMAZING

Tidak kiralah level antarabangsa ataupun kebangsaan, Malaysia telah lahirkan ramai wanita yang memberi inspirasi kepada semua.

Apabila dah semakin berumur ini, teringat zaman dahulu selalu main-main permainan pelik-pelik masa kecil.

Alamak, kena buat ujian pap smear! Apa itu? Dengar nama pun macam menakutkkan, agak-agak sakit tak buat ujian pap smear?

Setelah bertungkus-lumus memimpin negara untuk menangani COVID-19, Dr Noor Hisham dianugerahkan ‘Tan Sri’ oleh Agong pada 17 Ogos 2020.

Senggugut memang pengganggu nombor 1 rutin harian setiap bulan! Tangani senggugut dengan cara-cara efektif ini.

Hari Madu Lebah Sedunia sebenarnya wujud dan disambut pada hari sabtu minggu ketiga bulan Ogos setiap tahun.

Bersempena hari istirahat seluruh dunia, Madu akan kongsikan beberapa cara untuk menenangkan diri yang terbukti berkesan secara saintifik.

Maduners yang baru mulakan perniagaan ada masalah dengan urusan penghantaran dan sewaktu dengannya? Tidak mengapa, Lalamove kan ada!

Siapa di dunia ini tiada kawan baik yang kita gelarkan sebagai Best Friend Forever atau BFF. Madu sendiri pun ada

Shopping punya shopping, sedar-sedar baju dah bertimbun dalam almari. Nak buang tapi sayang. Macam mana itu?

Storage telefon tak cukup nak install TikTok? Maduners boleh cuba features baru yang ada di Instagram ini.

Penat seharian bekerja tapi masih susah untuk tidur dengan lena? Cuba tenangkan diri dan ikut tips ini!

Nak keluar tapi dalam masa yang sama tak tahu nak buat apa? Jom beranikan diri tengok Roh di TGV Cinemas!

Ramai yang sangka gempa bumi, namun sebenarnya Beirut dikejutkan dengan letupan mengerikan.

Tak sangka di Malaysia masih ada mereka yang sanggup meninggalkan sementara tugasan demi menghulurkan bantuan.

Sudah hampir lebih daripada 4 bulan wabak Covid-19 menawan Malaysia. Rasanya, ada ke negara yang tidak terjebak dengan wabak ini?

Ramai yang tidak tahu sebenarnya banyak benda disekeliling kita ada fungsinya yang tersendiri tetapi kita tak sedar, termasuklah Madu sendiri.

Nak sesuatu yang seram untuk ditonton? Apa kata tingkatkan adrenaline rush Maduners dengan filem The Sonata.

There’s no such thing as you WILL go broke to look good and fashionable- It’s how smart you are in

Baru-baru ini Menteri Komunikasi dan Multimedia umumkan segala bentuk penggambaran memerlukan lesen FINAS.

Madu perasan banyak mengenai self-care terpapar di media sosial dan majalah. Memang penting untuk manjakan diri kita!

Proses kuarantin di stesen ditetapkan wajib bagi mereka yang pulang ke tanah air dan juga warga asing yang masuk ke

Baru saja dilanda kontroversi beberapa bulan yang lalu, Sugu Pavithra sekali lagi mengejutkan netizen dengan isu yang baru.

Maduners yang gelar diri sebagai potterheads kena tahu yang Pandora dah kembali dengan 6 jenis charms baru yang memang mesmerizing!

Habislah, kaki online shopping akan terperangkap di Online Stores Daiso via Shopee.

Remuk hati Madu apabila seni mural untuk wira negara, karya Muhammad Suhaimi Ali dirosakkan.

Untungnya kita dizaman ini, kalau lapar, hanya dengan beberapa sentuhan jari di smartphone, makanan sedia dihantar. Semudah ABC gituzz.