MAKAN – Manis Madu
 

MAKAN

Menu berpantang yang sihat dan boleh buat berat badan turun selepas bersalin!

Harga french fries ini sampai US$200 bersama dengan RM846 untuk satu hidangan!

Lepas ini jangan buang dah biji durian, rupanya boleh buat kerepek!

Resipi Korea menarik dan boleh buat sendiri dengan hanya menggunakan pes Gochujang!

Keenakan hidangan nasi bersama ayam goreng yang dimakan seorang gadis bersama rakannya terhenti setelah menemukan seekor cicak dalam sambal!

Minuman detox bantu dapatkan badan yang langsing?

Mee segera adalah makanan yang menjadi antara pilihan utama bila bercerita tentang makanan.

Makan durian ketika hamil boleh mendatangkan risiko kepada bayi

Gula-gula Gummy Eyeball dan Planet Gummy ini tidak halal dimakan kerana sijil halal yang dipamerkan adalah sijil halal palsu.

Sebelum Kempen Bendera Putih dijalankan, alternatif memberi bantuan barangan keperluan harian melalui Food Bank telah lama dijalankan.

Pengantin lelaki membatalkan majlis perkahwinannya hanya kerana kari kambing

Aduh, beli durian mahal-mahal tapi dapat yang buruk pula. Memang frust!

Kebanyakan dari kita mesti ada yang suka sangat makan petai tapi tak kurang juga ada yang tak makan sebab baunya

Resipi cornflakes kali ini agak berbeza sikit dengan resepi yang lain.

Kopi dalgona yang menjadi kegilaan ramai kini mendapat nafas baru apabila minuman itu diberi bahan tambahan dalam resipinya iaitu Biscoff.

Kalau cerita tentang kenduri kahwin, mesti perkara pertama yang kita ingat adalah lauk-pauk kampung kan?

Menu biskut-biskut menarik cornflakes yang pastinya menjadi kesukaan orang ramai!

Siapa jerr yang tak pernah makan mochi? Ala, kalau tak pernah makan tapi kalau cuba sekali mesti nak cari lagi.

Antara makanan-makanan tradisi kaum Kadazandusun semasa Pesta Kaamatan.

Sempena Ramadhan dan Aidilfitri, Salam Sauce iaitu jenama sos halal tempatan telah menderma sebanyak 6,000 botol kicap kepada beberapa pusat

Raya Sihat Raya Ikonik! Raya juga tapi makanan di atas meja perlulah menu sihatkan?

Selama ini kita makan cincau rasa sedap tapi tahu tak yang sebenarnya ia mendatangkan manfaatnya yang tersendiri?

Makanan ini adalah makanan yang paling sinonim dan paling popular ketika bulan puasa.

Untuk pengetahuan korang, cili padi yang dikatakan sangat pedas itu hanya mempunyai bacaan skala Scoville sekitar 100,000 – 250,000 SHU

Pengeluaran produk Halal Jepun, Kicap Hamadaya kini diperakui Halal oleh JAKIM.

Bukan untuk cantik dan sihat jerr, boleh juga dijadikan buah tangan ketika CNY!

Banyak penyakit berpunca daripada pengambilan gula berlebihan. Cari penganti gula dengan segera ataupun mengambil gula dalam kuantiti yang sangat sedikit!

Dah cuba banyak kaedah diet tapi tak berjaya? Mungkin boleh cuba diet vegetarian!

Jangan tanya kenapa Madu kena buat artikel ini sebab tahun 2020 cukup mencabar untuk rakyat Malaysia, macam naik roller coaster!

Biskut-biskut terbaik di dunia waktu Krismas, mampukah saing biskut masa hari raya?

Kena ambil tahu, sebenarnya wanita yang sedang hamil ada kemungkinan besar untuk hidapi diabetes!

Dia macam sedar tak sedar yang OREO sentiasa jadi pilihan kalau tengah cari snek!

Lepas makan, sudu dan garfu jangan main letak saja sebab ada maksud tersembunyi!

Tengok hiasan dalam bekal makanan macam ni, naik selera anak-anak nak makan!

Sek kito jange pecoh! Ini dia 5 jenis makanan Kelantan yang unik dan sedap!

3 jenis biji kopi yang wujud dekat dunia ini, tapi agaknya yang mana paling famous?

Terbukti! Tanpa semua makanan ini tak lengkap perayaan Deepavali!

Negara jiran kita, Indonesia tahap kepedasan sambal diorang memang next level, betul tak?

Negeri Kedah sebenarnya ada makanan rare yang masih ramai tak tahu!

Siapa kat sini ada air-fryer angkat tangan! Alat ini sesuai sangat untuk korang yang nak memudahkan proses memasak.

Maduners dah cuba belum Sea Salt Mcflurry? Agaknya apalah pendapat netizen dengan perisa ini?

Siapa di sini penggemar Starbucks tapi dah bosan kerana asyik beli minuman yang sama jerr?

Trick or Treat? Trick or Treat! Musim menakutkan dah tiba, masa untuk Halloween!

Terus ke dapur dan cuba tiga resepi mudah ini cepat! Mudah semudah mudahnya! Githeeww!

Takut nak makan dekat Mall sebab Covid-19? Jangan risau, sini Madu kongsikan 5 kafe Instagrammable yang sedap di Pasar Seni.

Pagi makan nasi lemak? Tengahari makan nasi tomato? Malam makan nasi kandar?

Seribu satu fungsi biji kopi yang mungkin berguna untuk Maduners dalam melakukan aktiviti harian!

Kalau tengah lapar teroks, dapat nasi putih panas, telur mata yang garing dan kicap pun dah rasa nikmat syurga.

Alif rasa secara amnya ramai dah tahu beberapa manfaat produk kekacang, terutamanya kacang soya.

Setiap perjuangan yang dilakukan, pasti akan ada yang menyokong kita daripada belakang. Tidak kiralah siapa pun mereka.

Am I the only one who ends up spending hours on TikTok, just because other people’s content are just so

5 ramuan yang terbaik untuk menghasilkan susu kocak yang ternyata sedap dan semestinya sihat!

Ketahui jenis-jenis barangan yang dikumpul oleh orang serata dunia yang boleh dikatakan unik dan menarik!

Do you know that the weirdest foods that we can find in Malaysia has its hidden health benefits as well?

Maduners perasan tak yang selama ini, banyak perkara yang kita lakukan menggunakan pinky finger tanpa sedar?

Nasi lemak memang semestinya kegemaran rakyat Malaysia. Tapi, kalau nasi lemak jadi aiskrim, okay ke?

Selalu nampak orang promosikan supplemen sana sini tapi Maduners tahu tak selok belok pengambilan supplemen?

Walaupun selalu masuk dapur untuk memasak masih ada yang tak tahu yang sebenarnya cili kering ada tahap kepedasan yang

Malas nak keluar? Mood nak masak off? Tak payah susah-susah. Terus jea order McDonald’s.

Jom kita throwback makanan zaman dahulu yang mungkin Maduners dah lupa!

Jika di Malaysia, kita ada nasi lemak. Tetapi di Indonesia, nasi uduk menjadi pilihan rakyatnya.

Dah tengah malam, tapi perut lapar. Apa yang patut kita buat? Takkan nak menangis bucu katil.

Dah kering idea cari port untuk lepak? Johorian Maduners boleh melawati Coca-Cola Café TGV Cinemas, JB.

Tak sangka dengan sertai cabaran yang mudah, Maduners dapat peluang untuk memenangi Nintendo Switch!

Untungnya kita dizaman ini, kalau lapar, hanya dengan beberapa sentuhan jari di smartphone, makanan sedia dihantar. Semudah ABC gituzz.

Apa akan jadi kalau KFC buang satu menu yang orang kata all-time favourite snacks kat Malaysia? Apa agaknya reaksi Maduners?

Wanita di luar sana lebih lebih lagi mereka yang bekerja dan kerjaya tentunya akan menghadapi masalah kesuntukan masa dan tak

Maduners rehat-rehat di rumah pernah terfikir tak tentang sistem imun dalam badan korang?

Bosan makan kuih-muih yang biasa? Maduners yang inginkan pencuci mulut yang lain daripada yang lain, boleh cuba desserts dari Hungary

Rayakan sebulan. Tapi kalau raya dah habis macam mana? Lagi sedih kalau kuih raya favorite kita pun dah habis.

Makan? Siapa sahaja yang tak suka makan. Tak kisah lah makanan moden ke makanan tradisional ke mesti ada favourite kita

Madu lalu mana-mana jalan raya pasti akan terserempak dengan gerai yang menjual durian. Manakan tidak, sekarang musim King of Fruit.

Five scrumptious Kelantanese delights that will for sure make you crave for them just by the looks of it.

Banyak sebenarnya restoran yang best di Ipoh, Perak. Jom, kita tengok restoran yang popular dan menghidangkan makanan berpatutan untuk food-hunting.

Maduners semua tahu Raya norma baharu tahun 2020 mesti sangat kekok untuk kita biasakan diri dalam situasi pandemik COVID-19.

Suka makanan Sarawak tapi tak tau kat mana restoran mana yang menghidangkan makanan Sarawak yang sedap? Jom baca artikel ni.

Apakah makanan tradisi negeri Bumi Kenyalang yang pernah anda rasa? Mari lihat 5 makanan istimewa tradisi orang Sarawak.

Siapa sangka Sabah ada sashimi versi diorang sendiri, jom baca artikel ni untuk ketahui resepi hinava dari Sabah ni.

Ketahui bagaimana anda boleh memasak karipap bihun/pastel resepi istimewa dari Sabah dan Sarawak ini.

Berbakat merupakan perkataan terbaik untuk menerangkan mengenai Janet Quik, seorang suri rumah yang menggunakan makanan untuk menghasilkan seni.

Perintah Kawalan Pergerakan ini mesti Maduners bimbang kerana harus sentiasa keluar ke kedai runcit untuk membeli barang keperluan masak harian.

Mesti ramai Maduners yang kerap ke dapur sewaktu Perintah Kawalan Pergerakan ini. Ulang-ulang dapur mencari makanan disebabkan bosan dan lapar.

Ikuti tips-tips untuk mengetahui cara penyediaan berbuka puasa pada bulan Ramadhan di artikel ini!

Menu berpantang yang sihat dan boleh buat berat badan turun selepas bersalin!

Harga french fries ini sampai US$200 bersama dengan RM846 untuk satu hidangan!

Lepas ini jangan buang dah biji durian, rupanya boleh buat kerepek!

Resipi Korea menarik dan boleh buat sendiri dengan hanya menggunakan pes Gochujang!

Keenakan hidangan nasi bersama ayam goreng yang dimakan seorang gadis bersama rakannya terhenti setelah menemukan seekor cicak dalam sambal!

Minuman detox bantu dapatkan badan yang langsing?

Mee segera adalah makanan yang menjadi antara pilihan utama bila bercerita tentang makanan.

Makan durian ketika hamil boleh mendatangkan risiko kepada bayi

Gula-gula Gummy Eyeball dan Planet Gummy ini tidak halal dimakan kerana sijil halal yang dipamerkan adalah sijil halal palsu.

Sebelum Kempen Bendera Putih dijalankan, alternatif memberi bantuan barangan keperluan harian melalui Food Bank telah lama dijalankan.

Pengantin lelaki membatalkan majlis perkahwinannya hanya kerana kari kambing

Aduh, beli durian mahal-mahal tapi dapat yang buruk pula. Memang frust!

Kebanyakan dari kita mesti ada yang suka sangat makan petai tapi tak kurang juga ada yang tak makan sebab baunya

Resipi cornflakes kali ini agak berbeza sikit dengan resepi yang lain.

Kopi dalgona yang menjadi kegilaan ramai kini mendapat nafas baru apabila minuman itu diberi bahan tambahan dalam resipinya iaitu Biscoff.

Kalau cerita tentang kenduri kahwin, mesti perkara pertama yang kita ingat adalah lauk-pauk kampung kan?

Menu biskut-biskut menarik cornflakes yang pastinya menjadi kesukaan orang ramai!

Siapa jerr yang tak pernah makan mochi? Ala, kalau tak pernah makan tapi kalau cuba sekali mesti nak cari lagi.

Antara makanan-makanan tradisi kaum Kadazandusun semasa Pesta Kaamatan.

Sempena Ramadhan dan Aidilfitri, Salam Sauce iaitu jenama sos halal tempatan telah menderma sebanyak 6,000 botol kicap kepada beberapa pusat

Raya Sihat Raya Ikonik! Raya juga tapi makanan di atas meja perlulah menu sihatkan?

Selama ini kita makan cincau rasa sedap tapi tahu tak yang sebenarnya ia mendatangkan manfaatnya yang tersendiri?

Makanan ini adalah makanan yang paling sinonim dan paling popular ketika bulan puasa.

Untuk pengetahuan korang, cili padi yang dikatakan sangat pedas itu hanya mempunyai bacaan skala Scoville sekitar 100,000 – 250,000 SHU

Pengeluaran produk Halal Jepun, Kicap Hamadaya kini diperakui Halal oleh JAKIM.

Bukan untuk cantik dan sihat jerr, boleh juga dijadikan buah tangan ketika CNY!

Banyak penyakit berpunca daripada pengambilan gula berlebihan. Cari penganti gula dengan segera ataupun mengambil gula dalam kuantiti yang sangat sedikit!

Dah cuba banyak kaedah diet tapi tak berjaya? Mungkin boleh cuba diet vegetarian!

Jangan tanya kenapa Madu kena buat artikel ini sebab tahun 2020 cukup mencabar untuk rakyat Malaysia, macam naik roller coaster!

Biskut-biskut terbaik di dunia waktu Krismas, mampukah saing biskut masa hari raya?

Kena ambil tahu, sebenarnya wanita yang sedang hamil ada kemungkinan besar untuk hidapi diabetes!

Dia macam sedar tak sedar yang OREO sentiasa jadi pilihan kalau tengah cari snek!

Lepas makan, sudu dan garfu jangan main letak saja sebab ada maksud tersembunyi!

Tengok hiasan dalam bekal makanan macam ni, naik selera anak-anak nak makan!

Sek kito jange pecoh! Ini dia 5 jenis makanan Kelantan yang unik dan sedap!

3 jenis biji kopi yang wujud dekat dunia ini, tapi agaknya yang mana paling famous?

Terbukti! Tanpa semua makanan ini tak lengkap perayaan Deepavali!

Negara jiran kita, Indonesia tahap kepedasan sambal diorang memang next level, betul tak?

Negeri Kedah sebenarnya ada makanan rare yang masih ramai tak tahu!

Siapa kat sini ada air-fryer angkat tangan! Alat ini sesuai sangat untuk korang yang nak memudahkan proses memasak.

Maduners dah cuba belum Sea Salt Mcflurry? Agaknya apalah pendapat netizen dengan perisa ini?

Siapa di sini penggemar Starbucks tapi dah bosan kerana asyik beli minuman yang sama jerr?

Trick or Treat? Trick or Treat! Musim menakutkan dah tiba, masa untuk Halloween!

Terus ke dapur dan cuba tiga resepi mudah ini cepat! Mudah semudah mudahnya! Githeeww!

Takut nak makan dekat Mall sebab Covid-19? Jangan risau, sini Madu kongsikan 5 kafe Instagrammable yang sedap di Pasar Seni.

Pagi makan nasi lemak? Tengahari makan nasi tomato? Malam makan nasi kandar?

Seribu satu fungsi biji kopi yang mungkin berguna untuk Maduners dalam melakukan aktiviti harian!

Kalau tengah lapar teroks, dapat nasi putih panas, telur mata yang garing dan kicap pun dah rasa nikmat syurga.

Alif rasa secara amnya ramai dah tahu beberapa manfaat produk kekacang, terutamanya kacang soya.

Setiap perjuangan yang dilakukan, pasti akan ada yang menyokong kita daripada belakang. Tidak kiralah siapa pun mereka.

Am I the only one who ends up spending hours on TikTok, just because other people’s content are just so

5 ramuan yang terbaik untuk menghasilkan susu kocak yang ternyata sedap dan semestinya sihat!

Ketahui jenis-jenis barangan yang dikumpul oleh orang serata dunia yang boleh dikatakan unik dan menarik!

Do you know that the weirdest foods that we can find in Malaysia has its hidden health benefits as well?

Maduners perasan tak yang selama ini, banyak perkara yang kita lakukan menggunakan pinky finger tanpa sedar?

Nasi lemak memang semestinya kegemaran rakyat Malaysia. Tapi, kalau nasi lemak jadi aiskrim, okay ke?

Selalu nampak orang promosikan supplemen sana sini tapi Maduners tahu tak selok belok pengambilan supplemen?

Walaupun selalu masuk dapur untuk memasak masih ada yang tak tahu yang sebenarnya cili kering ada tahap kepedasan yang

Malas nak keluar? Mood nak masak off? Tak payah susah-susah. Terus jea order McDonald’s.

Jom kita throwback makanan zaman dahulu yang mungkin Maduners dah lupa!

Jika di Malaysia, kita ada nasi lemak. Tetapi di Indonesia, nasi uduk menjadi pilihan rakyatnya.

Dah tengah malam, tapi perut lapar. Apa yang patut kita buat? Takkan nak menangis bucu katil.

Dah kering idea cari port untuk lepak? Johorian Maduners boleh melawati Coca-Cola Café TGV Cinemas, JB.

Tak sangka dengan sertai cabaran yang mudah, Maduners dapat peluang untuk memenangi Nintendo Switch!

Untungnya kita dizaman ini, kalau lapar, hanya dengan beberapa sentuhan jari di smartphone, makanan sedia dihantar. Semudah ABC gituzz.

Apa akan jadi kalau KFC buang satu menu yang orang kata all-time favourite snacks kat Malaysia? Apa agaknya reaksi Maduners?

Wanita di luar sana lebih lebih lagi mereka yang bekerja dan kerjaya tentunya akan menghadapi masalah kesuntukan masa dan tak

Maduners rehat-rehat di rumah pernah terfikir tak tentang sistem imun dalam badan korang?

Bosan makan kuih-muih yang biasa? Maduners yang inginkan pencuci mulut yang lain daripada yang lain, boleh cuba desserts dari Hungary

Rayakan sebulan. Tapi kalau raya dah habis macam mana? Lagi sedih kalau kuih raya favorite kita pun dah habis.

Makan? Siapa sahaja yang tak suka makan. Tak kisah lah makanan moden ke makanan tradisional ke mesti ada favourite kita

Madu lalu mana-mana jalan raya pasti akan terserempak dengan gerai yang menjual durian. Manakan tidak, sekarang musim King of Fruit.

Five scrumptious Kelantanese delights that will for sure make you crave for them just by the looks of it.

Banyak sebenarnya restoran yang best di Ipoh, Perak. Jom, kita tengok restoran yang popular dan menghidangkan makanan berpatutan untuk food-hunting.

Maduners semua tahu Raya norma baharu tahun 2020 mesti sangat kekok untuk kita biasakan diri dalam situasi pandemik COVID-19.

Suka makanan Sarawak tapi tak tau kat mana restoran mana yang menghidangkan makanan Sarawak yang sedap? Jom baca artikel ni.

Apakah makanan tradisi negeri Bumi Kenyalang yang pernah anda rasa? Mari lihat 5 makanan istimewa tradisi orang Sarawak.

Siapa sangka Sabah ada sashimi versi diorang sendiri, jom baca artikel ni untuk ketahui resepi hinava dari Sabah ni.

Ketahui bagaimana anda boleh memasak karipap bihun/pastel resepi istimewa dari Sabah dan Sarawak ini.

Berbakat merupakan perkataan terbaik untuk menerangkan mengenai Janet Quik, seorang suri rumah yang menggunakan makanan untuk menghasilkan seni.

Perintah Kawalan Pergerakan ini mesti Maduners bimbang kerana harus sentiasa keluar ke kedai runcit untuk membeli barang keperluan masak harian.

Mesti ramai Maduners yang kerap ke dapur sewaktu Perintah Kawalan Pergerakan ini. Ulang-ulang dapur mencari makanan disebabkan bosan dan lapar.

Ikuti tips-tips untuk mengetahui cara penyediaan berbuka puasa pada bulan Ramadhan di artikel ini!