MAKAN
 

MAKAN

Tengok hiasan dalam bekal makanan macam ni, naik selera anak-anak nak makan!

Sek kito jange pecoh! Ini dia 5 jenis makanan Kelantan yang unik dan sedap!

3 jenis biji kopi yang wujud dekat dunia ini, tapi agaknya yang mana paling famous?

Terbukti! Tanpa semua makanan ini tak lengkap perayaan Deepavali!

Negara jiran kita, Indonesia tahap kepedasan sambal diorang memang next level, betul tak?

Negeri Kedah sebenarnya ada makanan rare yang masih ramai tak tahu!

Siapa kat sini ada air-fryer angkat tangan! Alat ini sesuai sangat untuk korang yang nak memudahkan proses memasak.

Maduners dah cuba belum Sea Salt Mcflurry? Agaknya apalah pendapat netizen dengan perisa ini?

Siapa di sini penggemar Starbucks tapi dah bosan kerana asyik beli minuman yang sama jerr?

Trick or Treat? Trick or Treat! Musim menakutkan dah tiba, masa untuk Halloween!

Terus ke dapur dan cuba tiga resepi mudah ini cepat! Mudah semudah mudahnya! Githeeww!

Takut nak makan dekat Mall sebab Covid-19? Jangan risau, sini Madu kongsikan 5 kafe Instagrammable yang sedap di Pasar Seni.

Pagi makan nasi lemak? Tengahari makan nasi tomato? Malam makan nasi kandar?

Seribu satu fungsi biji kopi yang mungkin berguna untuk Maduners dalam melakukan aktiviti harian!

Kalau tengah lapar teroks, dapat nasi putih panas, telur mata yang garing dan kicap pun dah rasa nikmat syurga.

Alif rasa secara amnya ramai dah tahu beberapa manfaat produk kekacang, terutamanya kacang soya.

Setiap perjuangan yang dilakukan, pasti akan ada yang menyokong kita daripada belakang. Tidak kiralah siapa pun mereka.

Am I the only one who ends up spending hours on TikTok, just because other people’s content are just so

5 ramuan yang terbaik untuk menghasilkan susu kocak yang ternyata sedap dan semestinya sihat!

Ketahui jenis-jenis barangan yang dikumpul oleh orang serata dunia yang boleh dikatakan unik dan menarik!

Do you know that the weirdest foods that we can find in Malaysia has its hidden health benefits as well?

Maduners perasan tak yang selama ini, banyak perkara yang kita lakukan menggunakan pinky finger tanpa sedar?

Nasi lemak memang semestinya kegemaran rakyat Malaysia. Tapi, kalau nasi lemak jadi aiskrim, okay ke?

Selalu nampak orang promosikan supplemen sana sini tapi Maduners tahu tak selok belok pengambilan supplemen?

Walaupun selalu masuk dapur untuk memasak masih ada yang tak tahu yang sebenarnya cili kering ada tahap kepedasan yang

Malas nak keluar? Mood nak masak off? Tak payah susah-susah. Terus jea order McDonald’s.

Jom kita throwback makanan zaman dahulu yang mungkin Maduners dah lupa!

Jika di Malaysia, kita ada nasi lemak. Tetapi di Indonesia, nasi uduk menjadi pilihan rakyatnya.

Dah tengah malam, tapi perut lapar. Apa yang patut kita buat? Takkan nak menangis bucu katil.

Dah kering idea cari port untuk lepak? Johorian Maduners boleh melawati Coca-Cola Café TGV Cinemas, JB.

Tak sangka dengan sertai cabaran yang mudah, Maduners dapat peluang untuk memenangi Nintendo Switch!

Untungnya kita dizaman ini, kalau lapar, hanya dengan beberapa sentuhan jari di smartphone, makanan sedia dihantar. Semudah ABC gituzz.

Apa akan jadi kalau KFC buang satu menu yang orang kata all-time favourite snacks kat Malaysia? Apa agaknya reaksi Maduners?

Wanita di luar sana lebih lebih lagi mereka yang bekerja dan kerjaya tentunya akan menghadapi masalah kesuntukan masa dan tak

Maduners rehat-rehat di rumah pernah terfikir tak tentang sistem imun dalam badan korang?

Bosan makan kuih-muih yang biasa? Maduners yang inginkan pencuci mulut yang lain daripada yang lain, boleh cuba desserts dari Hungary

Rayakan sebulan. Tapi kalau raya dah habis macam mana? Lagi sedih kalau kuih raya favorite kita pun dah habis.

Makan? Siapa sahaja yang tak suka makan. Tak kisah lah makanan moden ke makanan tradisional ke mesti ada favourite kita

Madu lalu mana-mana jalan raya pasti akan terserempak dengan gerai yang menjual durian. Manakan tidak, sekarang musim King of Fruit.

Five scrumptious Kelantanese delights that will for sure make you crave for them just by the looks of it.

Banyak sebenarnya restoran yang best di Ipoh, Perak. Jom, kita tengok restoran yang popular dan menghidangkan makanan berpatutan untuk food-hunting.

Maduners semua tahu Raya norma baharu tahun 2020 mesti sangat kekok untuk kita biasakan diri dalam situasi pandemik COVID-19.

Suka makanan Sarawak tapi tak tau kat mana restoran mana yang menghidangkan makanan Sarawak yang sedap? Jom baca artikel ni.

Apakah makanan tradisi negeri Bumi Kenyalang yang pernah anda rasa? Mari lihat 5 makanan istimewa tradisi orang Sarawak.

Siapa sangka Sabah ada sashimi versi diorang sendiri, jom baca artikel ni untuk ketahui resepi hinava dari Sabah ni.

Ketahui bagaimana anda boleh memasak karipap bihun/pastel resepi istimewa dari Sabah dan Sarawak ini.

Berbakat merupakan perkataan terbaik untuk menerangkan mengenai Janet Quik, seorang suri rumah yang menggunakan makanan untuk menghasilkan seni.

Perintah Kawalan Pergerakan ini mesti Maduners bimbang kerana harus sentiasa keluar ke kedai runcit untuk membeli barang keperluan masak harian.

Mesti ramai Maduners yang kerap ke dapur sewaktu Perintah Kawalan Pergerakan ini. Ulang-ulang dapur mencari makanan disebabkan bosan dan lapar.

Ikuti tips-tips untuk mengetahui cara penyediaan berbuka puasa pada bulan Ramadhan di artikel ini!

“Abang Rider” yang menghantar pesanan makanan dari Tony Roma’s bermula 6 petang hingga 7 malam akan diberikan hidangan secara percuma!

Bulan yang sentiasa ditunggu-tunggu oleh umat Islam di Malaysia sudah tiba iaitu bulan Ramadan.

Kalau asyik Netflix n Chill je, mesti bosan betul tak? Jom Madu ajak Maduners buat dessert pulak!

Beberapa idea untuk Maduners sediakan hidangan mudah ini di rumah buat masa kuarantin di rumah!

Perhatian kepada Maduners yang minat dengan hidangan tradisional, ini dia 13 hidangan tradisional terbaik dari Malaysia!

Kelazatan masakan Cantonese di Canning Heritage dibuka di Citta Mall!!

Bila bab makan dengan orang yang tersayang, mesti Maduners terfikir makanan seperti Chicken Chop ataupun Steak kan? Mari kita ketepikan

Here is the list of romantic spots to take your date to have dinner on Valentine’s Day!

Coklat merupakan bahan rahsia untuk kemanisan dan kehangatan cinta antara Maduners dan juga bae pada hari Valentine ini. Jadi untuk

Jika pencuci mulut merupakan sajian kegemaran anda, maka Keikeu adalah ‘syurga’ manisan yang wajib dikunjungi anda!

Selain tempat-tempat menarik yang Madu pergi di sekitar Thailand, makanan-makanan street food juga adalah salah satu tarikan kenapa cik Madu

Selain Tahun Baru Cina dan Hari Raya Aidilfitri, semestinya rakyat Malaysia menantikan hari Deepavali yang disambut meriah oleh kaum india.

Sebut sahaja pasal Ramadhan, selain dari mengumpul pahala dengan melakukan amal jariah, lokasi untuk berbuka puasa menjadi topik paling hangat

Bila tanya pasal makan jer mesti korang selalu cakap, “Tak kesah pun”. NOPE!! Kalau dengan Madu, I dah tahu apa

Bulan Ramadhan dah dekat, selepas tu muncul lah Syawal dan seperti biasa ramai yang akan sibuk dengan persediaan untuk menyambut

Apabila kita bercakap mengenai makanan Asia, selalunya ia dikaitkan dengan santan kelapa, makanan berlemak dan yang paling selalu tak ketinggalan

Tinggal beberapa minggu lagi, umat Islam di seluruh dunia akan menyambut bulan Ramadhan dan pasti teman-teman Madu begitu teruja kerana

Siapa yang rajin masak? Ada tak korang yang kat luar sana tu anggap memasak adalah salah satu terapi? I’m one

Tengok hiasan dalam bekal makanan macam ni, naik selera anak-anak nak makan!

Sek kito jange pecoh! Ini dia 5 jenis makanan Kelantan yang unik dan sedap!

3 jenis biji kopi yang wujud dekat dunia ini, tapi agaknya yang mana paling famous?

Terbukti! Tanpa semua makanan ini tak lengkap perayaan Deepavali!

Negara jiran kita, Indonesia tahap kepedasan sambal diorang memang next level, betul tak?

Negeri Kedah sebenarnya ada makanan rare yang masih ramai tak tahu!

Siapa kat sini ada air-fryer angkat tangan! Alat ini sesuai sangat untuk korang yang nak memudahkan proses memasak.

Maduners dah cuba belum Sea Salt Mcflurry? Agaknya apalah pendapat netizen dengan perisa ini?

Siapa di sini penggemar Starbucks tapi dah bosan kerana asyik beli minuman yang sama jerr?

Trick or Treat? Trick or Treat! Musim menakutkan dah tiba, masa untuk Halloween!

Terus ke dapur dan cuba tiga resepi mudah ini cepat! Mudah semudah mudahnya! Githeeww!

Takut nak makan dekat Mall sebab Covid-19? Jangan risau, sini Madu kongsikan 5 kafe Instagrammable yang sedap di Pasar Seni.

Pagi makan nasi lemak? Tengahari makan nasi tomato? Malam makan nasi kandar?

Seribu satu fungsi biji kopi yang mungkin berguna untuk Maduners dalam melakukan aktiviti harian!

Kalau tengah lapar teroks, dapat nasi putih panas, telur mata yang garing dan kicap pun dah rasa nikmat syurga.

Alif rasa secara amnya ramai dah tahu beberapa manfaat produk kekacang, terutamanya kacang soya.

Setiap perjuangan yang dilakukan, pasti akan ada yang menyokong kita daripada belakang. Tidak kiralah siapa pun mereka.

Am I the only one who ends up spending hours on TikTok, just because other people’s content are just so

5 ramuan yang terbaik untuk menghasilkan susu kocak yang ternyata sedap dan semestinya sihat!

Ketahui jenis-jenis barangan yang dikumpul oleh orang serata dunia yang boleh dikatakan unik dan menarik!

Do you know that the weirdest foods that we can find in Malaysia has its hidden health benefits as well?

Maduners perasan tak yang selama ini, banyak perkara yang kita lakukan menggunakan pinky finger tanpa sedar?

Nasi lemak memang semestinya kegemaran rakyat Malaysia. Tapi, kalau nasi lemak jadi aiskrim, okay ke?

Selalu nampak orang promosikan supplemen sana sini tapi Maduners tahu tak selok belok pengambilan supplemen?

Walaupun selalu masuk dapur untuk memasak masih ada yang tak tahu yang sebenarnya cili kering ada tahap kepedasan yang

Malas nak keluar? Mood nak masak off? Tak payah susah-susah. Terus jea order McDonald’s.

Jom kita throwback makanan zaman dahulu yang mungkin Maduners dah lupa!

Jika di Malaysia, kita ada nasi lemak. Tetapi di Indonesia, nasi uduk menjadi pilihan rakyatnya.

Dah tengah malam, tapi perut lapar. Apa yang patut kita buat? Takkan nak menangis bucu katil.

Dah kering idea cari port untuk lepak? Johorian Maduners boleh melawati Coca-Cola Café TGV Cinemas, JB.

Tak sangka dengan sertai cabaran yang mudah, Maduners dapat peluang untuk memenangi Nintendo Switch!

Untungnya kita dizaman ini, kalau lapar, hanya dengan beberapa sentuhan jari di smartphone, makanan sedia dihantar. Semudah ABC gituzz.

Apa akan jadi kalau KFC buang satu menu yang orang kata all-time favourite snacks kat Malaysia? Apa agaknya reaksi Maduners?

Wanita di luar sana lebih lebih lagi mereka yang bekerja dan kerjaya tentunya akan menghadapi masalah kesuntukan masa dan tak

Maduners rehat-rehat di rumah pernah terfikir tak tentang sistem imun dalam badan korang?

Bosan makan kuih-muih yang biasa? Maduners yang inginkan pencuci mulut yang lain daripada yang lain, boleh cuba desserts dari Hungary

Rayakan sebulan. Tapi kalau raya dah habis macam mana? Lagi sedih kalau kuih raya favorite kita pun dah habis.

Makan? Siapa sahaja yang tak suka makan. Tak kisah lah makanan moden ke makanan tradisional ke mesti ada favourite kita

Madu lalu mana-mana jalan raya pasti akan terserempak dengan gerai yang menjual durian. Manakan tidak, sekarang musim King of Fruit.

Five scrumptious Kelantanese delights that will for sure make you crave for them just by the looks of it.

Banyak sebenarnya restoran yang best di Ipoh, Perak. Jom, kita tengok restoran yang popular dan menghidangkan makanan berpatutan untuk food-hunting.

Maduners semua tahu Raya norma baharu tahun 2020 mesti sangat kekok untuk kita biasakan diri dalam situasi pandemik COVID-19.

Suka makanan Sarawak tapi tak tau kat mana restoran mana yang menghidangkan makanan Sarawak yang sedap? Jom baca artikel ni.

Apakah makanan tradisi negeri Bumi Kenyalang yang pernah anda rasa? Mari lihat 5 makanan istimewa tradisi orang Sarawak.

Siapa sangka Sabah ada sashimi versi diorang sendiri, jom baca artikel ni untuk ketahui resepi hinava dari Sabah ni.

Ketahui bagaimana anda boleh memasak karipap bihun/pastel resepi istimewa dari Sabah dan Sarawak ini.

Berbakat merupakan perkataan terbaik untuk menerangkan mengenai Janet Quik, seorang suri rumah yang menggunakan makanan untuk menghasilkan seni.

Perintah Kawalan Pergerakan ini mesti Maduners bimbang kerana harus sentiasa keluar ke kedai runcit untuk membeli barang keperluan masak harian.

Mesti ramai Maduners yang kerap ke dapur sewaktu Perintah Kawalan Pergerakan ini. Ulang-ulang dapur mencari makanan disebabkan bosan dan lapar.

Ikuti tips-tips untuk mengetahui cara penyediaan berbuka puasa pada bulan Ramadhan di artikel ini!

“Abang Rider” yang menghantar pesanan makanan dari Tony Roma’s bermula 6 petang hingga 7 malam akan diberikan hidangan secara percuma!

Bulan yang sentiasa ditunggu-tunggu oleh umat Islam di Malaysia sudah tiba iaitu bulan Ramadan.

Kalau asyik Netflix n Chill je, mesti bosan betul tak? Jom Madu ajak Maduners buat dessert pulak!

Beberapa idea untuk Maduners sediakan hidangan mudah ini di rumah buat masa kuarantin di rumah!

Perhatian kepada Maduners yang minat dengan hidangan tradisional, ini dia 13 hidangan tradisional terbaik dari Malaysia!

Kelazatan masakan Cantonese di Canning Heritage dibuka di Citta Mall!!

Bila bab makan dengan orang yang tersayang, mesti Maduners terfikir makanan seperti Chicken Chop ataupun Steak kan? Mari kita ketepikan

Here is the list of romantic spots to take your date to have dinner on Valentine’s Day!

Coklat merupakan bahan rahsia untuk kemanisan dan kehangatan cinta antara Maduners dan juga bae pada hari Valentine ini. Jadi untuk

Jika pencuci mulut merupakan sajian kegemaran anda, maka Keikeu adalah ‘syurga’ manisan yang wajib dikunjungi anda!

Selain tempat-tempat menarik yang Madu pergi di sekitar Thailand, makanan-makanan street food juga adalah salah satu tarikan kenapa cik Madu

Selain Tahun Baru Cina dan Hari Raya Aidilfitri, semestinya rakyat Malaysia menantikan hari Deepavali yang disambut meriah oleh kaum india.

Sebut sahaja pasal Ramadhan, selain dari mengumpul pahala dengan melakukan amal jariah, lokasi untuk berbuka puasa menjadi topik paling hangat

Bila tanya pasal makan jer mesti korang selalu cakap, “Tak kesah pun”. NOPE!! Kalau dengan Madu, I dah tahu apa

Bulan Ramadhan dah dekat, selepas tu muncul lah Syawal dan seperti biasa ramai yang akan sibuk dengan persediaan untuk menyambut

Apabila kita bercakap mengenai makanan Asia, selalunya ia dikaitkan dengan santan kelapa, makanan berlemak dan yang paling selalu tak ketinggalan

Tinggal beberapa minggu lagi, umat Islam di seluruh dunia akan menyambut bulan Ramadhan dan pasti teman-teman Madu begitu teruja kerana

Siapa yang rajin masak? Ada tak korang yang kat luar sana tu anggap memasak adalah salah satu terapi? I’m one