KECANTIKAN – Manis Madu
 

KECANTIKAN

Ramai turut terkejut dengan kandungan gula di dalam produk minuman tersebut

Namun, tak semua wanita sudah menguasai teknik ini dan ada yang masih tercari-cari ‘formula’ untuk menghasilkan bibir ombre yang sempurna.

Meh sini Anis perkenalkan satu jenama inai yang dijamin tak akan bagi masalah buat pemakainya!

Difahamkan, foundation hack tersebut bertujuan untuk menjadikan foundation yang dipakai ‘transfer proof’ dan kurang berminyak

Hasilnya memang nampak jauh lebih muda dan berseri-seri!

Haziq turut meletakkan ‘fakta ringkas’ yang mengatakan peningkatan penyakit kanser kulit di dunia adalah kerana penggunaan sunscreen

Tapi satu benda yang Ethan musykil, zaman sekarang masih ada lagi ke yang guna produk timbang kilo? Aigooo, tacoood lah!

Biji-biji halus ini dikenali sebagai Sebaceous Filaments dan ia adalah normal sebenarnya.

Maduners tahu tak, untuk melindungi kulit kita, sunscreen ini tidak cukup hanya dengan sekali pakai.

Tak mustahil boleh dapatkan bentuk badan yang ideal menjelang raya nanti!

Dua tempat inilah paling famous dalam kalangan wanita dan boleh dikatakan ‘syurga’ wanita. Kalau masuk, boleh hilang berjam-jam!

Kadang-kadang dah berhabis ribuan ringgit untuk produk atau rawatan kecantikan tetapi hasilnya biasa-biasa sahaja.

“Saya melekatkan pita pelekat pada dahi setiap malam selama seminggu. Saya tidak menyangka ia akan berhasil,”

Kehadirannya tidak diundang apatah lagi diinginkan. Agak-agak, boleh ke double chin ini dihilangkan?

Rasa dah pakai banyak produk tapi masalah jerawat, kulit kusam, tona tak sekata dan yang seangkatan dengannya tak juga hilang!

Baru-baru ini Caudalie Malaysia lancarkan koleksi produk penjagaan kulit muka mereka yang terbaru iaitu Caudalie Vinergetic C+ yang akan berikan

Beliau merupakan rakyat Malaysia berbangsa India pertama yang terlibat dengan kempen Sephora

Selalu keinginan nak pergi gim untuk bersenam akan terbantut bila memikirkan situasi di gim yang selalunya dipenuhi oleh jejaka.

Tahu tak masalah itu semua boleh diselesaikan hanya dengan menggunakan ais? Ya, hanya dengan ais!

Rawatan-rawatan ini hanya mampu memudarkan stretch marks, bukan hilangkannya secara terus!

Senang jerr kan nak tahu samada bentuk muka kita ini sesuai tak nak gayakan potongan rambut pendek. Selamat mencuba Maduners!

Koleksinya juga telah disahkan sebagai koleksi salap bibir terbesar di dunia oleh Guinness World Records!

Pernah tak terjadi kalau Maduners shave di tempat private part, esoknya akan mula rasa gatal-gatal?

Kalau kita berbual tentang perkahwinan artis Malaysia, mesti yang selalu kita bincangkan tentang baju jerr kan?

Mengikuti skinfluencer yang benar-benar memiliki ilmu adalah penting supaya informasi diterima tidak salah dan mendatangkan kemudaratan.

Doktor memasukkan 11 botol air tanpa henti untuk menurunkan bacaan enzim di hatinya.

Kali ini Madu akan kongsikan pula senarai produk terbaik yang telah memenangi KENS Beauty Award 2021!

Terdapat banyak jenama terkenal dan eksklusif yang boleh dimiliki di Kens Apothecary

Baru-baru ini, tular sebuah video memaparkan seorang gadis panik gara-gara lidahnya tersangkut pada braces yang dipakainya!

Makan banyak tapi masih maintain berat. Mungkin ini penyebab kenapa badan susah naik.

Pamela merupakan seorang peragawati dan penuntut jurusan sains perubatan sebelum bergelar ratu cantik.

Vitamin C salah satu agen yang dapat membantu wajah lebih cerah dan sihat.

Nak bibir sihat kena ambil berat tentang tip penjagaan bibir.

Pelindung matahari baru yang agak viral dan menjadi kesukaan ramai.

Pasti ada jer mata-mata yang mencuri pandang mencari individu yang ada rupa paras menarik.

Top 5 atlet wanita tercantik sukan Olimpik Tokyo 2020

Bahagian mata, kening, hidung, bibir, dagu dan rahang diukur dan wajah Hadid adalah yang paling hampir dengan definisi kesempurnaan Greece.

Bagi kaum wanita di luar sana, semestinya tak mahu kelihatan pucat bila keluar rumah kan?

Janganlah terlalu taksub dalam mengkritik saiz dan warna kulit seseorang.

Zaman sekarang, tak kira rabun atau tak mesti ada yang memang minat pakai cermin mata betul tak?

Maduners dekat sini suka tak kumpul koleksi perfume lagi-lagi edisi musim bunga yang bau ala-ala bunga ini.

Madu yakin wanita-wanita dekat luar sana mesti suka sangat pakai contact lens lagi-lagi masa nak bernikah atau sanding.

Penyebab lain yang mungkin Maduners semua tak sedar pun penyebab naiknya jerawat.

Musim bunga kembali lagi. Pastinya Maduners menginginkan penampilan yang berbeza pada musim ini.

Ada yang pernah mengalami microsleep dan berada dalam keadaan yang berbahaya?

Maduners semua pasti pernah lalui fasa-fasa kulit wajah breakout.

Tips atau cara-cara untuk elakkan dari gastrik dan dahaga sampai waktu berbuka.

Mesti ramai rasa rimas dengan bulu yang tumbuh terlalu cepat atau lebat kan?

Madu tahu majlis konvokesyen universiti ini adalah satu-satunya majlis yang paling dinantikan kebanyakan pelajar universiti kat luar sana!

Sebelum pakai produk baru, buat patch test dulu supaya kulit tak breakout teruk. Lebih baik breakout sikit daripada keseluruhan kan?

Jangan ingat jerawa tumbuh di muka sahaja. Belakang badan pun dia serang!

Wanita miskin bandar menggunakan kertas, surat khabar lama untuk serap darah sebagai ganti tuala wanita.

Jangan biar sakit belakang melarat, kelak berpotensi menjadi lebih kritikal.

Memang masa awal-awal pakai nampak okay saja, tapi kesan jangka panjang dia sangat menakutkan!

Betul ke SLS bahaya untuk kulit? Risau pula dibuatnya!

Kadang-kadang rambut gugur, kadang kelemumur, paling teruk kalau semua masalah terjadi serentak!

Pernah jadi tak, bila pakai certain warna penampilan kita serba tak kena? Mungkin pemilihan warna Maduners salah.

Lagi tembam pipi, lagi comellah seseorang! Tetapi bagi sesetengah orang, mereka inginkan bentuk muka yang ‘slim’ untuk tampil lebih cantik.

Sebenarnya selain pad, ada produk lain yang wujud untuk haid sebenarnya!

Kali ni, Madu nak sharekan pengalaman daripada seorang Youtuber yang menunjukkan mekap tutorial ketika dia berada di penjara.

Ketiak hitam bukanlah sesuatu perkara yang pelik dan ianya sangat normal untuk berlaku khususya kepada orang Asia.

Bulan April dan Mei tahun ini Madu lihat ramai terkesan akibat Perintah Kawalan Pergerakan (PKP), sampai ada yang kehilangan pekerjaan.

“Macam bawang putih!”, itulah reaksi netizen apabila Dr. Pimple Popper atau nama sebenar beliau, Dr. Sandra Lee mengeluarkan gumpalan nanah

Kanser payudara merupakan pembunuh nombor satu wanita Malaysia dengan nisbah 1 daripada 19 penduduk wanita Malaysia berisiko mendapat kanser ini.

Pernah tak korang tengok kosmetik vintaj yang pernah wujud pada zaman 20-an, 40-an atau era-era sebelumnya?

Bukan senang nak dapatkan minimalist look ini, tapi jangan risau sebab Madu dah kongsi rahsia mekap minimalis dalam artikel ini!

Sepasang kasut merupakan salah satu elemen penting dalam memberikan wanita keyakinan diri terhadap penampilan mereka.

Kalau outfit tak on-point, confirm kacau mood sehari. Pakaian sentiasa on-point itu penting, tapi yang PALING penting ialah keselesaan.

Sebenarnya, setiap jerawat yang tumbuh pada permukaan kulit Maduners ada puncanya tersendiri.

Sekali imbas tengok bedak nyonya ini, terus teringat nenek selalu pakai di kampung, kita pun menyibuk nak pakai sekali.

Ladies, here are some inspirational lady-bosses in the fashion industry you should know about!

Nak turunkan berat tapi tak pasti nak fokus untuk bersenam atau diet? Inilah penyelesaiannya!

Tahukah Maduners, 5 kasut termahal di dunia merangkumi kasut tumit tinggi dan stiletto wanita?

Pakai kasut tumit tinggi atau stiletto? 100% feeling model, githewww! Model memang model tapi mungkin kesihatan kita pula dalam

Ramai turut terkejut dengan kandungan gula di dalam produk minuman tersebut

Namun, tak semua wanita sudah menguasai teknik ini dan ada yang masih tercari-cari ‘formula’ untuk menghasilkan bibir ombre yang sempurna.

Meh sini Anis perkenalkan satu jenama inai yang dijamin tak akan bagi masalah buat pemakainya!

Difahamkan, foundation hack tersebut bertujuan untuk menjadikan foundation yang dipakai ‘transfer proof’ dan kurang berminyak

Hasilnya memang nampak jauh lebih muda dan berseri-seri!

Haziq turut meletakkan ‘fakta ringkas’ yang mengatakan peningkatan penyakit kanser kulit di dunia adalah kerana penggunaan sunscreen

Tapi satu benda yang Ethan musykil, zaman sekarang masih ada lagi ke yang guna produk timbang kilo? Aigooo, tacoood lah!

Biji-biji halus ini dikenali sebagai Sebaceous Filaments dan ia adalah normal sebenarnya.

Maduners tahu tak, untuk melindungi kulit kita, sunscreen ini tidak cukup hanya dengan sekali pakai.

Tak mustahil boleh dapatkan bentuk badan yang ideal menjelang raya nanti!

Dua tempat inilah paling famous dalam kalangan wanita dan boleh dikatakan ‘syurga’ wanita. Kalau masuk, boleh hilang berjam-jam!

Kadang-kadang dah berhabis ribuan ringgit untuk produk atau rawatan kecantikan tetapi hasilnya biasa-biasa sahaja.

“Saya melekatkan pita pelekat pada dahi setiap malam selama seminggu. Saya tidak menyangka ia akan berhasil,”

Kehadirannya tidak diundang apatah lagi diinginkan. Agak-agak, boleh ke double chin ini dihilangkan?

Rasa dah pakai banyak produk tapi masalah jerawat, kulit kusam, tona tak sekata dan yang seangkatan dengannya tak juga hilang!

Baru-baru ini Caudalie Malaysia lancarkan koleksi produk penjagaan kulit muka mereka yang terbaru iaitu Caudalie Vinergetic C+ yang akan berikan

Beliau merupakan rakyat Malaysia berbangsa India pertama yang terlibat dengan kempen Sephora

Selalu keinginan nak pergi gim untuk bersenam akan terbantut bila memikirkan situasi di gim yang selalunya dipenuhi oleh jejaka.

Tahu tak masalah itu semua boleh diselesaikan hanya dengan menggunakan ais? Ya, hanya dengan ais!

Rawatan-rawatan ini hanya mampu memudarkan stretch marks, bukan hilangkannya secara terus!

Senang jerr kan nak tahu samada bentuk muka kita ini sesuai tak nak gayakan potongan rambut pendek. Selamat mencuba Maduners!

Koleksinya juga telah disahkan sebagai koleksi salap bibir terbesar di dunia oleh Guinness World Records!

Pernah tak terjadi kalau Maduners shave di tempat private part, esoknya akan mula rasa gatal-gatal?

Kalau kita berbual tentang perkahwinan artis Malaysia, mesti yang selalu kita bincangkan tentang baju jerr kan?

Mengikuti skinfluencer yang benar-benar memiliki ilmu adalah penting supaya informasi diterima tidak salah dan mendatangkan kemudaratan.

Doktor memasukkan 11 botol air tanpa henti untuk menurunkan bacaan enzim di hatinya.

Kali ini Madu akan kongsikan pula senarai produk terbaik yang telah memenangi KENS Beauty Award 2021!

Terdapat banyak jenama terkenal dan eksklusif yang boleh dimiliki di Kens Apothecary

Baru-baru ini, tular sebuah video memaparkan seorang gadis panik gara-gara lidahnya tersangkut pada braces yang dipakainya!

Makan banyak tapi masih maintain berat. Mungkin ini penyebab kenapa badan susah naik.

Pamela merupakan seorang peragawati dan penuntut jurusan sains perubatan sebelum bergelar ratu cantik.

Vitamin C salah satu agen yang dapat membantu wajah lebih cerah dan sihat.

Nak bibir sihat kena ambil berat tentang tip penjagaan bibir.

Pelindung matahari baru yang agak viral dan menjadi kesukaan ramai.

Pasti ada jer mata-mata yang mencuri pandang mencari individu yang ada rupa paras menarik.

Top 5 atlet wanita tercantik sukan Olimpik Tokyo 2020

Bahagian mata, kening, hidung, bibir, dagu dan rahang diukur dan wajah Hadid adalah yang paling hampir dengan definisi kesempurnaan Greece.

Bagi kaum wanita di luar sana, semestinya tak mahu kelihatan pucat bila keluar rumah kan?

Janganlah terlalu taksub dalam mengkritik saiz dan warna kulit seseorang.

Zaman sekarang, tak kira rabun atau tak mesti ada yang memang minat pakai cermin mata betul tak?

Maduners dekat sini suka tak kumpul koleksi perfume lagi-lagi edisi musim bunga yang bau ala-ala bunga ini.

Madu yakin wanita-wanita dekat luar sana mesti suka sangat pakai contact lens lagi-lagi masa nak bernikah atau sanding.

Penyebab lain yang mungkin Maduners semua tak sedar pun penyebab naiknya jerawat.

Musim bunga kembali lagi. Pastinya Maduners menginginkan penampilan yang berbeza pada musim ini.

Ada yang pernah mengalami microsleep dan berada dalam keadaan yang berbahaya?

Maduners semua pasti pernah lalui fasa-fasa kulit wajah breakout.

Tips atau cara-cara untuk elakkan dari gastrik dan dahaga sampai waktu berbuka.

Mesti ramai rasa rimas dengan bulu yang tumbuh terlalu cepat atau lebat kan?

Madu tahu majlis konvokesyen universiti ini adalah satu-satunya majlis yang paling dinantikan kebanyakan pelajar universiti kat luar sana!

Sebelum pakai produk baru, buat patch test dulu supaya kulit tak breakout teruk. Lebih baik breakout sikit daripada keseluruhan kan?

Jangan ingat jerawa tumbuh di muka sahaja. Belakang badan pun dia serang!

Wanita miskin bandar menggunakan kertas, surat khabar lama untuk serap darah sebagai ganti tuala wanita.

Jangan biar sakit belakang melarat, kelak berpotensi menjadi lebih kritikal.

Memang masa awal-awal pakai nampak okay saja, tapi kesan jangka panjang dia sangat menakutkan!

Betul ke SLS bahaya untuk kulit? Risau pula dibuatnya!

Kadang-kadang rambut gugur, kadang kelemumur, paling teruk kalau semua masalah terjadi serentak!

Pernah jadi tak, bila pakai certain warna penampilan kita serba tak kena? Mungkin pemilihan warna Maduners salah.

Lagi tembam pipi, lagi comellah seseorang! Tetapi bagi sesetengah orang, mereka inginkan bentuk muka yang ‘slim’ untuk tampil lebih cantik.

Sebenarnya selain pad, ada produk lain yang wujud untuk haid sebenarnya!

Kali ni, Madu nak sharekan pengalaman daripada seorang Youtuber yang menunjukkan mekap tutorial ketika dia berada di penjara.

Ketiak hitam bukanlah sesuatu perkara yang pelik dan ianya sangat normal untuk berlaku khususya kepada orang Asia.

Bulan April dan Mei tahun ini Madu lihat ramai terkesan akibat Perintah Kawalan Pergerakan (PKP), sampai ada yang kehilangan pekerjaan.

“Macam bawang putih!”, itulah reaksi netizen apabila Dr. Pimple Popper atau nama sebenar beliau, Dr. Sandra Lee mengeluarkan gumpalan nanah

Kanser payudara merupakan pembunuh nombor satu wanita Malaysia dengan nisbah 1 daripada 19 penduduk wanita Malaysia berisiko mendapat kanser ini.

Pernah tak korang tengok kosmetik vintaj yang pernah wujud pada zaman 20-an, 40-an atau era-era sebelumnya?

Bukan senang nak dapatkan minimalist look ini, tapi jangan risau sebab Madu dah kongsi rahsia mekap minimalis dalam artikel ini!

Sepasang kasut merupakan salah satu elemen penting dalam memberikan wanita keyakinan diri terhadap penampilan mereka.

Kalau outfit tak on-point, confirm kacau mood sehari. Pakaian sentiasa on-point itu penting, tapi yang PALING penting ialah keselesaan.

Sebenarnya, setiap jerawat yang tumbuh pada permukaan kulit Maduners ada puncanya tersendiri.

Sekali imbas tengok bedak nyonya ini, terus teringat nenek selalu pakai di kampung, kita pun menyibuk nak pakai sekali.

Ladies, here are some inspirational lady-bosses in the fashion industry you should know about!

Nak turunkan berat tapi tak pasti nak fokus untuk bersenam atau diet? Inilah penyelesaiannya!

Tahukah Maduners, 5 kasut termahal di dunia merangkumi kasut tumit tinggi dan stiletto wanita?

Pakai kasut tumit tinggi atau stiletto? 100% feeling model, githewww! Model memang model tapi mungkin kesihatan kita pula dalam