KECANTIKAN
 

KECANTIKAN

Memang masa awal-awal pakai nampak okay saja, tapi kesan jangka panjang dia sangat menakutkan!

Betul ke SLS bahaya untuk kulit? Risau pula dibuatnya!

Kadang-kadang rambut gugur, kadang kelemumur, paling teruk kalau semua masalah terjadi serentak!

Pernah jadi tak, bila pakai certain warna penampilan kita serba tak kena? Mungkin pemilihan warna Maduners salah.

Lagi tembam pipi, lagi comellah seseorang! Tetapi bagi sesetengah orang, mereka inginkan bentuk muka yang ‘slim’ untuk tampil lebih cantik.

Sebenarnya selain pad, ada produk lain yang wujud untuk haid sebenarnya!

Kali ni, Madu nak sharekan pengalaman daripada seorang Youtuber yang menunjukkan mekap tutorial ketika dia berada di penjara.

Ketiak hitam bukanlah sesuatu perkara yang pelik dan ianya sangat normal untuk berlaku khususya kepada orang Asia.

Bulan April dan Mei tahun ini Madu lihat ramai terkesan akibat Perintah Kawalan Pergerakan (PKP), sampai ada yang kehilangan pekerjaan.

“Macam bawang putih!”, itulah reaksi netizen apabila Dr. Pimple Popper atau nama sebenar beliau, Dr. Sandra Lee mengeluarkan gumpalan nanah

Kanser payudara merupakan pembunuh nombor satu wanita Malaysia dengan nisbah 1 daripada 19 penduduk wanita Malaysia berisiko mendapat kanser ini.

Pernah tak korang tengok kosmetik vintaj yang pernah wujud pada zaman 20-an, 40-an atau era-era sebelumnya?

Bukan senang nak dapatkan minimalist look ini, tapi jangan risau sebab Madu dah kongsi rahsia mekap minimalis dalam artikel ini!

Sepasang kasut merupakan salah satu elemen penting dalam memberikan wanita keyakinan diri terhadap penampilan mereka.

Kalau outfit tak on-point, confirm kacau mood sehari. Pakaian sentiasa on-point itu penting, tapi yang PALING penting ialah keselesaan.

Sebenarnya, setiap jerawat yang tumbuh pada permukaan kulit Maduners ada puncanya tersendiri.

Sekali imbas tengok bedak nyonya ini, terus teringat nenek selalu pakai di kampung, kita pun menyibuk nak pakai sekali.

Ladies, here are some inspirational lady-bosses in the fashion industry you should know about!

Nak turunkan berat tapi tak pasti nak fokus untuk bersenam atau diet? Inilah penyelesaiannya!

Tahukah Maduners, 5 kasut termahal di dunia merangkumi kasut tumit tinggi dan stiletto wanita?

Pakai kasut tumit tinggi atau stiletto? 100% feeling model, githewww! Model memang model tapi mungkin kesihatan kita pula dalam

Makin lama makin banyak produk penjagaan kulit sampai keliru mana satu nak pakai, jangan sampai tertukar-tukar pula ya!

Wanita sebenar boleh saja sertai aktiviti atau sukan lasak, janji rasa nak cabar diri dengan benda baru, pasti boleh!

Panduan paling mudah namun lengkap untuk difahami mengenai clay mask, sesuai untuk newbies!

Ramai kurang beri perhatian tentang benda ini, pernah tertanya tak badan dan minda Maduners dapat rehat yang secukupnya atau tidak?

Let’s just start off our conversation for today with a simple, “What is anxiety?”

Milia? Penyakit apakah itu? Sakit sangat ke sampai boleh jatuhkan confident level kita di depan orang ramai?

Maduners yang baru menjinakkan diri nak ke gim untuk bersenam, bukan boleh main angkat saja equipment yang ada di situ.

How many of you really have knowledge regarding cruelty-free products and brands? It’s time to educate yourself!

Masih tak jumpa wangian yang sesuai untuk dipakai dalam aktiviti seharian? Aroma buah-buahan pasti dapat menambat hati Maduners.

Kain batik bukan sekadar pakaian basahan seharian tau! Kalau Maduners kreatif, kain batik juga boleh dijadikan pakaian yang elegan.

Perempuan dan make-up semestinya tak boleh dipisahkan. Tetapi sejauh mana pengetahuan kita tentang berus yang kita gunakan?

Malu sebab ada panda eyes? Ketahui punca-punca dan cara mengurangkannya bersama Madu!

Having trouble with removing hair from your body? Here’s a proper guide for you!

Seronok berjemur atau mandi di pantai sampai sunburn? Madu nak kongsi tips mengurangkan selaran matahari.

Madu tak nafikan, pasti semua mahukan kulit yang cantik, glowing dan flawless, tetapi, siku dan lutut selalu diabaikan.

Kita sering dihantui dengan kenyataan “bak kata pepatah orang tua”, yang digunakan dari zaman kanak-kanak lagi.

Artikel kali ini khas untuk mereka yang masih ingin menjinakkan diri dengan produk penjagaan kulit- Secara spesifiknya, exfoliants.

Tak salah kalau kita nak jaga kecantikan kulit. Tetapi, Maduners kena tahu dan selidik bahan terdapat dalam produk yang dipakai.

What’s up with this hair dyeing trend? I’ve seen so many beautiful new hair looks with OUTSTANDING colours!

Waswas dengan bahan digunakan dalam produk kosmetik Maduners? Jom baca artikel ini untuk lebih tahu tentang bahan beracun!

Smartphone, smart TV, semua smartlah! Peranti pintar untuk kecantikan pun banyak yang ada di pasaran sekarang.

Dah berbulan-bulan tinggal di rumah dalam tempoh kuarantin, kemudian sambung dengan work from home?

Antara bahan organik yang mampu membuatkan kulit lebih glowing dan sihat. Maduners perlu baca artikel untuk kejutan yang menarik!

Maduners masih ada yang bingung tentang kulit kering? Ini antara sebab-sebab yang mungkin anda terlepas pandang.

While you’re busy pampering your skin on all parts of your body, have your nails ever come crossing your mind?

5 solekan bertemakan musim panas 2020 yang berwarna-warni, sesuai untuk Maduners semua.

Peraturan pertama dalam memastikan kulit dilindungi daripada sinaran UV adalah dengan memakai sunblock!

Maduners yang sentiasa menginginkan kulit sempurna seperti orang Korea perlu baca artikel ini!

Langkah-langkah terperinci untuk melihat keberkesanan Bye Bye Pores Range pada kulit Maduners semua!

Kita sentiasa menjaga kecantikan, tetapi bukan hanya penampilan luaran sahaja yang harus Maduners fokus - bagaimana dengan kecantikan dalaman pula?

The four crucial vitamins that can pave a path for you to get flawless skin that you have always dreamed

Ohh, ini rupanya aktiviti yang dilakukan empat sekawan sewaktu Perintah Kawalan Pergerakan (PKP) di rumah. Bermanfaat betul!

Ingin tahu mitos dan fakta yang mungkin selama ini anda tidak tahu? Biar Madu terangkan untuk anda.

Top 5 pelembap kulit muka untuk dry skin yang khas untuk Maduners ada di sini!

Bagaimanakah cara untuk prepping yang betul untuk membuatkan mekap anda tahan lebih lama.

Maduners dah penat dengan rutin yang sama sewaktu Perintah Kawalan Pergerakan (PKP) ini? Rutin bangun tidur, makan, tonton Netflix?

Maduners yang suka bergaya mesti ada role model yang memberikan inspirasi kepada Maduners untuk berfesyen.

Mesti Maduners bosan terkurung dalam rumah tetapi untuk membantu mencegah wabak Covid-19, Maduner kena tabahkan diri.

Nak tahu rahsia kecantikan sebenar? Ikuti beauty hacks ini di rumah untuk mengisi masa lapang anda semasa MCO!

Maduners yang mempunyai masalah kulit berminyak pening nak cari jenis moisturizer yang sesuai dengan anda? Jangan risau!

Is there any Arianators here? Because you need to know times Ariana Grande serving on fleek lewks!

Hey Maduners! Nak tahu tak rahsia disebalik kecantikan sebenar datang dari mana? Haaaa….jeng jeng jeng…. rahsianya ialah bahan tradisional!!

Baru-baru, Madu terbaca satu artikel yang menyatakan bahawa Tentera Udara Amerika Syarikat telah membenarkan pemakaian hijab, serban dan boleh menggayakan

Pernah tak terfikir yang satu brand boleh cover 2 tingkat? Memang tidak mustahil apabila brand berkait dengan baju, makanan dan

Betul tekaan anda, lihat saja daripada tajuk di atas, anda semua sudah tahu tidak lama lagi kita akan menyambut Tahun

Keindahan Ros Hokkaido, yang bermekar hanya setahun sekali, adalah tumpuan utama dalam Deodoran NIVEA Whitening Deep Serum Hokkaido Rose yang

Salah satu produk mekap yang sangat terkenal dan selalu menjadi pilihan setiap wanita adalah pembayang pipi. Selain membantu untuk memberikan

Yoga semakin diminati di kalangan masyarakat kita pada ketika ini. Pusat yoga juga semakin banyak bagai cendawan tumbuh selepas hujan.

Ramai antara kita yang membeli produk mekap tanpa mengetahui bahawa kita boleh menggunakan sesetengah produk mekap untuk pelbagai kegunaan semasa

Selepas kejayaan produk yang terdahulu, Syed Faizal Syed Noh terus memperkasakan lagi label solekannya. Jurusolek profesional dan tidak asing lagi

Foundation biasanya merupakan produk yang paling asas dalam mekap, salah memilih warna foundation hazablah muka jadinya.

Kebanyakan kita membeli mask muka yang sudah ada berada di pasaran, bagaimana kalau Madu kata anda boleh membuat mask muka

Kesihatan rambut selalunya berkait rapat dengan kesihatan diri anda, tidak ada apa-apa yang boleh kita lakukan dari segi luaran untuk

Sebut sahaja tentang produk kecantikan, tidak kisahlah dari penjagaan muka, rambut, kosmetik sehinggalah ke hujung kuku, semestinya kamu tidak pernah

Dengan hadirnya banyak produk kecantikan di pasaran, semakin rambang mata pengguna untuk memilih mana satu yang sesuai dengan kulit mereka.

Dalam rutin penjagaan muka harian, salah satu produk yang selalu perlu kita gunakan adalah sunscreen. Tapi ramai di antara kita

Tahap kebersihan peralatan mekap adalah salah satu perkara yang sangat penting untuk anda titik beratkan jika anda seorang yang suka

Adakah anda seseorang yang mempunyai kulit berminyak keladak? Kulit berminyak kebiasaannya mempunyai lubang pori yang agak ketara atau kulit yang

Kehidupan dan aktiviti harian kita kebiasaannya dibuat di luar rumah dan terdedah dengan matahari. Tahukah anda sinaran matahari adalah musuh

Kulit kita terdiri daripada beberapa lapisan yang dikenali sebagai epidermis dan dermis.

Memang masa awal-awal pakai nampak okay saja, tapi kesan jangka panjang dia sangat menakutkan!

Betul ke SLS bahaya untuk kulit? Risau pula dibuatnya!

Kadang-kadang rambut gugur, kadang kelemumur, paling teruk kalau semua masalah terjadi serentak!

Pernah jadi tak, bila pakai certain warna penampilan kita serba tak kena? Mungkin pemilihan warna Maduners salah.

Lagi tembam pipi, lagi comellah seseorang! Tetapi bagi sesetengah orang, mereka inginkan bentuk muka yang ‘slim’ untuk tampil lebih cantik.

Sebenarnya selain pad, ada produk lain yang wujud untuk haid sebenarnya!

Kali ni, Madu nak sharekan pengalaman daripada seorang Youtuber yang menunjukkan mekap tutorial ketika dia berada di penjara.

Ketiak hitam bukanlah sesuatu perkara yang pelik dan ianya sangat normal untuk berlaku khususya kepada orang Asia.

Bulan April dan Mei tahun ini Madu lihat ramai terkesan akibat Perintah Kawalan Pergerakan (PKP), sampai ada yang kehilangan pekerjaan.

“Macam bawang putih!”, itulah reaksi netizen apabila Dr. Pimple Popper atau nama sebenar beliau, Dr. Sandra Lee mengeluarkan gumpalan nanah

Kanser payudara merupakan pembunuh nombor satu wanita Malaysia dengan nisbah 1 daripada 19 penduduk wanita Malaysia berisiko mendapat kanser ini.

Pernah tak korang tengok kosmetik vintaj yang pernah wujud pada zaman 20-an, 40-an atau era-era sebelumnya?

Bukan senang nak dapatkan minimalist look ini, tapi jangan risau sebab Madu dah kongsi rahsia mekap minimalis dalam artikel ini!

Sepasang kasut merupakan salah satu elemen penting dalam memberikan wanita keyakinan diri terhadap penampilan mereka.

Kalau outfit tak on-point, confirm kacau mood sehari. Pakaian sentiasa on-point itu penting, tapi yang PALING penting ialah keselesaan.

Sebenarnya, setiap jerawat yang tumbuh pada permukaan kulit Maduners ada puncanya tersendiri.

Sekali imbas tengok bedak nyonya ini, terus teringat nenek selalu pakai di kampung, kita pun menyibuk nak pakai sekali.

Ladies, here are some inspirational lady-bosses in the fashion industry you should know about!

Nak turunkan berat tapi tak pasti nak fokus untuk bersenam atau diet? Inilah penyelesaiannya!

Tahukah Maduners, 5 kasut termahal di dunia merangkumi kasut tumit tinggi dan stiletto wanita?

Pakai kasut tumit tinggi atau stiletto? 100% feeling model, githewww! Model memang model tapi mungkin kesihatan kita pula dalam

Makin lama makin banyak produk penjagaan kulit sampai keliru mana satu nak pakai, jangan sampai tertukar-tukar pula ya!

Wanita sebenar boleh saja sertai aktiviti atau sukan lasak, janji rasa nak cabar diri dengan benda baru, pasti boleh!

Panduan paling mudah namun lengkap untuk difahami mengenai clay mask, sesuai untuk newbies!

Ramai kurang beri perhatian tentang benda ini, pernah tertanya tak badan dan minda Maduners dapat rehat yang secukupnya atau tidak?

Let’s just start off our conversation for today with a simple, “What is anxiety?”

Milia? Penyakit apakah itu? Sakit sangat ke sampai boleh jatuhkan confident level kita di depan orang ramai?

Maduners yang baru menjinakkan diri nak ke gim untuk bersenam, bukan boleh main angkat saja equipment yang ada di situ.

How many of you really have knowledge regarding cruelty-free products and brands? It’s time to educate yourself!

Masih tak jumpa wangian yang sesuai untuk dipakai dalam aktiviti seharian? Aroma buah-buahan pasti dapat menambat hati Maduners.

Kain batik bukan sekadar pakaian basahan seharian tau! Kalau Maduners kreatif, kain batik juga boleh dijadikan pakaian yang elegan.

Perempuan dan make-up semestinya tak boleh dipisahkan. Tetapi sejauh mana pengetahuan kita tentang berus yang kita gunakan?

Malu sebab ada panda eyes? Ketahui punca-punca dan cara mengurangkannya bersama Madu!

Having trouble with removing hair from your body? Here’s a proper guide for you!

Seronok berjemur atau mandi di pantai sampai sunburn? Madu nak kongsi tips mengurangkan selaran matahari.

Madu tak nafikan, pasti semua mahukan kulit yang cantik, glowing dan flawless, tetapi, siku dan lutut selalu diabaikan.

Kita sering dihantui dengan kenyataan “bak kata pepatah orang tua”, yang digunakan dari zaman kanak-kanak lagi.

Artikel kali ini khas untuk mereka yang masih ingin menjinakkan diri dengan produk penjagaan kulit- Secara spesifiknya, exfoliants.

Tak salah kalau kita nak jaga kecantikan kulit. Tetapi, Maduners kena tahu dan selidik bahan terdapat dalam produk yang dipakai.

What’s up with this hair dyeing trend? I’ve seen so many beautiful new hair looks with OUTSTANDING colours!

Waswas dengan bahan digunakan dalam produk kosmetik Maduners? Jom baca artikel ini untuk lebih tahu tentang bahan beracun!

Smartphone, smart TV, semua smartlah! Peranti pintar untuk kecantikan pun banyak yang ada di pasaran sekarang.

Dah berbulan-bulan tinggal di rumah dalam tempoh kuarantin, kemudian sambung dengan work from home?

Antara bahan organik yang mampu membuatkan kulit lebih glowing dan sihat. Maduners perlu baca artikel untuk kejutan yang menarik!

Maduners masih ada yang bingung tentang kulit kering? Ini antara sebab-sebab yang mungkin anda terlepas pandang.

While you’re busy pampering your skin on all parts of your body, have your nails ever come crossing your mind?

5 solekan bertemakan musim panas 2020 yang berwarna-warni, sesuai untuk Maduners semua.

Peraturan pertama dalam memastikan kulit dilindungi daripada sinaran UV adalah dengan memakai sunblock!

Maduners yang sentiasa menginginkan kulit sempurna seperti orang Korea perlu baca artikel ini!

Langkah-langkah terperinci untuk melihat keberkesanan Bye Bye Pores Range pada kulit Maduners semua!

Kita sentiasa menjaga kecantikan, tetapi bukan hanya penampilan luaran sahaja yang harus Maduners fokus - bagaimana dengan kecantikan dalaman pula?

The four crucial vitamins that can pave a path for you to get flawless skin that you have always dreamed

Ohh, ini rupanya aktiviti yang dilakukan empat sekawan sewaktu Perintah Kawalan Pergerakan (PKP) di rumah. Bermanfaat betul!

Ingin tahu mitos dan fakta yang mungkin selama ini anda tidak tahu? Biar Madu terangkan untuk anda.

Top 5 pelembap kulit muka untuk dry skin yang khas untuk Maduners ada di sini!

Bagaimanakah cara untuk prepping yang betul untuk membuatkan mekap anda tahan lebih lama.

Maduners dah penat dengan rutin yang sama sewaktu Perintah Kawalan Pergerakan (PKP) ini? Rutin bangun tidur, makan, tonton Netflix?

Maduners yang suka bergaya mesti ada role model yang memberikan inspirasi kepada Maduners untuk berfesyen.

Mesti Maduners bosan terkurung dalam rumah tetapi untuk membantu mencegah wabak Covid-19, Maduner kena tabahkan diri.

Nak tahu rahsia kecantikan sebenar? Ikuti beauty hacks ini di rumah untuk mengisi masa lapang anda semasa MCO!

Maduners yang mempunyai masalah kulit berminyak pening nak cari jenis moisturizer yang sesuai dengan anda? Jangan risau!

Is there any Arianators here? Because you need to know times Ariana Grande serving on fleek lewks!

Hey Maduners! Nak tahu tak rahsia disebalik kecantikan sebenar datang dari mana? Haaaa….jeng jeng jeng…. rahsianya ialah bahan tradisional!!

Baru-baru, Madu terbaca satu artikel yang menyatakan bahawa Tentera Udara Amerika Syarikat telah membenarkan pemakaian hijab, serban dan boleh menggayakan

Pernah tak terfikir yang satu brand boleh cover 2 tingkat? Memang tidak mustahil apabila brand berkait dengan baju, makanan dan

Betul tekaan anda, lihat saja daripada tajuk di atas, anda semua sudah tahu tidak lama lagi kita akan menyambut Tahun

Keindahan Ros Hokkaido, yang bermekar hanya setahun sekali, adalah tumpuan utama dalam Deodoran NIVEA Whitening Deep Serum Hokkaido Rose yang

Salah satu produk mekap yang sangat terkenal dan selalu menjadi pilihan setiap wanita adalah pembayang pipi. Selain membantu untuk memberikan

Yoga semakin diminati di kalangan masyarakat kita pada ketika ini. Pusat yoga juga semakin banyak bagai cendawan tumbuh selepas hujan.

Ramai antara kita yang membeli produk mekap tanpa mengetahui bahawa kita boleh menggunakan sesetengah produk mekap untuk pelbagai kegunaan semasa

Selepas kejayaan produk yang terdahulu, Syed Faizal Syed Noh terus memperkasakan lagi label solekannya. Jurusolek profesional dan tidak asing lagi

Foundation biasanya merupakan produk yang paling asas dalam mekap, salah memilih warna foundation hazablah muka jadinya.

Kebanyakan kita membeli mask muka yang sudah ada berada di pasaran, bagaimana kalau Madu kata anda boleh membuat mask muka

Kesihatan rambut selalunya berkait rapat dengan kesihatan diri anda, tidak ada apa-apa yang boleh kita lakukan dari segi luaran untuk

Sebut sahaja tentang produk kecantikan, tidak kisahlah dari penjagaan muka, rambut, kosmetik sehinggalah ke hujung kuku, semestinya kamu tidak pernah

Dengan hadirnya banyak produk kecantikan di pasaran, semakin rambang mata pengguna untuk memilih mana satu yang sesuai dengan kulit mereka.

Dalam rutin penjagaan muka harian, salah satu produk yang selalu perlu kita gunakan adalah sunscreen. Tapi ramai di antara kita

Tahap kebersihan peralatan mekap adalah salah satu perkara yang sangat penting untuk anda titik beratkan jika anda seorang yang suka

Adakah anda seseorang yang mempunyai kulit berminyak keladak? Kulit berminyak kebiasaannya mempunyai lubang pori yang agak ketara atau kulit yang

Kehidupan dan aktiviti harian kita kebiasaannya dibuat di luar rumah dan terdedah dengan matahari. Tahukah anda sinaran matahari adalah musuh

Kulit kita terdiri daripada beberapa lapisan yang dikenali sebagai epidermis dan dermis.