KECANTIKAN – Manis Madu
 

KECANTIKAN

Bahagian mata, kening, hidung, bibir, dagu dan rahang diukur dan wajah Hadid adalah yang paling hampir dengan definisi kesempurnaan Greece.

Bagi kaum wanita di luar sana, semestinya tak mahu kelihatan pucat bila keluar rumah kan?

Janganlah terlalu taksub dalam mengkritik saiz dan warna kulit seseorang.

Zaman sekarang, tak kira rabun atau tak mesti ada yang memang minat pakai cermin mata betul tak?

Maduners dekat sini suka tak kumpul koleksi perfume lagi-lagi edisi musim bunga yang bau ala-ala bunga ini.

Madu yakin wanita-wanita dekat luar sana mesti suka sangat pakai contact lens lagi-lagi masa nak bernikah atau sanding.

Penyebab lain yang mungkin Maduners semua tak sedar pun penyebab naiknya jerawat.

Musim bunga kembali lagi. Pastinya Maduners menginginkan penampilan yang berbeza pada musim ini.

Ada yang pernah mengalami microsleep dan berada dalam keadaan yang berbahaya?

Maduners semua pasti pernah lalui fasa-fasa kulit wajah breakout.

Tips atau cara-cara untuk elakkan dari gastrik dan dahaga sampai waktu berbuka.

Mesti ramai rasa rimas dengan bulu yang tumbuh terlalu cepat atau lebat kan?

Madu tahu majlis konvokesyen universiti ini adalah satu-satunya majlis yang paling dinantikan kebanyakan pelajar universiti kat luar sana!

Sebelum pakai produk baru, buat patch test dulu supaya kulit tak breakout teruk. Lebih baik breakout sikit daripada keseluruhan kan?

Jangan ingat jerawa tumbuh di muka sahaja. Belakang badan pun dia serang!

Wanita miskin bandar menggunakan kertas, surat khabar lama untuk serap darah sebagai ganti tuala wanita.

Jangan biar sakit belakang melarat, kelak berpotensi menjadi lebih kritikal.

Memang masa awal-awal pakai nampak okay saja, tapi kesan jangka panjang dia sangat menakutkan!

Betul ke SLS bahaya untuk kulit? Risau pula dibuatnya!

Kadang-kadang rambut gugur, kadang kelemumur, paling teruk kalau semua masalah terjadi serentak!

Pernah jadi tak, bila pakai certain warna penampilan kita serba tak kena? Mungkin pemilihan warna Maduners salah.

Lagi tembam pipi, lagi comellah seseorang! Tetapi bagi sesetengah orang, mereka inginkan bentuk muka yang ‘slim’ untuk tampil lebih cantik.

Sebenarnya selain pad, ada produk lain yang wujud untuk haid sebenarnya!

Kali ni, Madu nak sharekan pengalaman daripada seorang Youtuber yang menunjukkan mekap tutorial ketika dia berada di penjara.

Ketiak hitam bukanlah sesuatu perkara yang pelik dan ianya sangat normal untuk berlaku khususya kepada orang Asia.

Bulan April dan Mei tahun ini Madu lihat ramai terkesan akibat Perintah Kawalan Pergerakan (PKP), sampai ada yang kehilangan pekerjaan.

“Macam bawang putih!”, itulah reaksi netizen apabila Dr. Pimple Popper atau nama sebenar beliau, Dr. Sandra Lee mengeluarkan gumpalan nanah

Kanser payudara merupakan pembunuh nombor satu wanita Malaysia dengan nisbah 1 daripada 19 penduduk wanita Malaysia berisiko mendapat kanser ini.

Pernah tak korang tengok kosmetik vintaj yang pernah wujud pada zaman 20-an, 40-an atau era-era sebelumnya?

Bukan senang nak dapatkan minimalist look ini, tapi jangan risau sebab Madu dah kongsi rahsia mekap minimalis dalam artikel ini!

Sepasang kasut merupakan salah satu elemen penting dalam memberikan wanita keyakinan diri terhadap penampilan mereka.

Kalau outfit tak on-point, confirm kacau mood sehari. Pakaian sentiasa on-point itu penting, tapi yang PALING penting ialah keselesaan.

Sebenarnya, setiap jerawat yang tumbuh pada permukaan kulit Maduners ada puncanya tersendiri.

Sekali imbas tengok bedak nyonya ini, terus teringat nenek selalu pakai di kampung, kita pun menyibuk nak pakai sekali.

Ladies, here are some inspirational lady-bosses in the fashion industry you should know about!

Nak turunkan berat tapi tak pasti nak fokus untuk bersenam atau diet? Inilah penyelesaiannya!

Tahukah Maduners, 5 kasut termahal di dunia merangkumi kasut tumit tinggi dan stiletto wanita?

Pakai kasut tumit tinggi atau stiletto? 100% feeling model, githewww! Model memang model tapi mungkin kesihatan kita pula dalam

Makin lama makin banyak produk penjagaan kulit sampai keliru mana satu nak pakai, jangan sampai tertukar-tukar pula ya!

Wanita sebenar boleh saja sertai aktiviti atau sukan lasak, janji rasa nak cabar diri dengan benda baru, pasti boleh!

Panduan paling mudah namun lengkap untuk difahami mengenai clay mask, sesuai untuk newbies!

Ramai kurang beri perhatian tentang benda ini, pernah tertanya tak badan dan minda Maduners dapat rehat yang secukupnya atau tidak?

Let’s just start off our conversation for today with a simple, “What is anxiety?”

Milia? Penyakit apakah itu? Sakit sangat ke sampai boleh jatuhkan confident level kita di depan orang ramai?

Maduners yang baru menjinakkan diri nak ke gim untuk bersenam, bukan boleh main angkat saja equipment yang ada di situ.

How many of you really have knowledge regarding cruelty-free products and brands? It’s time to educate yourself!

Masih tak jumpa wangian yang sesuai untuk dipakai dalam aktiviti seharian? Aroma buah-buahan pasti dapat menambat hati Maduners.

Kain batik bukan sekadar pakaian basahan seharian tau! Kalau Maduners kreatif, kain batik juga boleh dijadikan pakaian yang elegan.

Perempuan dan make-up semestinya tak boleh dipisahkan. Tetapi sejauh mana pengetahuan kita tentang berus yang kita gunakan?

Malu sebab ada panda eyes? Ketahui punca-punca dan cara mengurangkannya bersama Madu!

Having trouble with removing hair from your body? Here’s a proper guide for you!

Seronok berjemur atau mandi di pantai sampai sunburn? Madu nak kongsi tips mengurangkan selaran matahari.

Madu tak nafikan, pasti semua mahukan kulit yang cantik, glowing dan flawless, tetapi, siku dan lutut selalu diabaikan.

Kita sering dihantui dengan kenyataan “bak kata pepatah orang tua”, yang digunakan dari zaman kanak-kanak lagi.

Artikel kali ini khas untuk mereka yang masih ingin menjinakkan diri dengan produk penjagaan kulit- Secara spesifiknya, exfoliants.

Tak salah kalau kita nak jaga kecantikan kulit. Tetapi, Maduners kena tahu dan selidik bahan terdapat dalam produk yang dipakai.

What’s up with this hair dyeing trend? I’ve seen so many beautiful new hair looks with OUTSTANDING colours!

Waswas dengan bahan digunakan dalam produk kosmetik Maduners? Jom baca artikel ini untuk lebih tahu tentang bahan beracun!

Smartphone, smart TV, semua smartlah! Peranti pintar untuk kecantikan pun banyak yang ada di pasaran sekarang.

Dah berbulan-bulan tinggal di rumah dalam tempoh kuarantin, kemudian sambung dengan work from home?

Antara bahan organik yang mampu membuatkan kulit lebih glowing dan sihat. Maduners perlu baca artikel untuk kejutan yang menarik!

Maduners masih ada yang bingung tentang kulit kering? Ini antara sebab-sebab yang mungkin anda terlepas pandang.

While you’re busy pampering your skin on all parts of your body, have your nails ever come crossing your mind?

5 solekan bertemakan musim panas 2020 yang berwarna-warni, sesuai untuk Maduners semua.

Peraturan pertama dalam memastikan kulit dilindungi daripada sinaran UV adalah dengan memakai sunblock!

Maduners yang sentiasa menginginkan kulit sempurna seperti orang Korea perlu baca artikel ini!

Langkah-langkah terperinci untuk melihat keberkesanan Bye Bye Pores Range pada kulit Maduners semua!

Kita sentiasa menjaga kecantikan, tetapi bukan hanya penampilan luaran sahaja yang harus Maduners fokus - bagaimana dengan kecantikan dalaman pula?

The four crucial vitamins that can pave a path for you to get flawless skin that you have always dreamed

Ohh, ini rupanya aktiviti yang dilakukan empat sekawan sewaktu Perintah Kawalan Pergerakan (PKP) di rumah. Bermanfaat betul!

Ingin tahu mitos dan fakta yang mungkin selama ini anda tidak tahu? Biar Madu terangkan untuk anda.

Top 5 pelembap kulit muka untuk dry skin yang khas untuk Maduners ada di sini!

Bagaimanakah cara untuk prepping yang betul untuk membuatkan mekap anda tahan lebih lama.

Maduners dah penat dengan rutin yang sama sewaktu Perintah Kawalan Pergerakan (PKP) ini? Rutin bangun tidur, makan, tonton Netflix?

Maduners yang suka bergaya mesti ada role model yang memberikan inspirasi kepada Maduners untuk berfesyen.

Mesti Maduners bosan terkurung dalam rumah tetapi untuk membantu mencegah wabak Covid-19, Maduner kena tabahkan diri.

Nak tahu rahsia kecantikan sebenar? Ikuti beauty hacks ini di rumah untuk mengisi masa lapang anda semasa MCO!

Maduners yang mempunyai masalah kulit berminyak pening nak cari jenis moisturizer yang sesuai dengan anda? Jangan risau!

Is there any Arianators here? Because you need to know times Ariana Grande serving on fleek lewks!

Hey Maduners! Nak tahu tak rahsia disebalik kecantikan sebenar datang dari mana? Haaaa….jeng jeng jeng…. rahsianya ialah bahan tradisional!!

Baru-baru, Madu terbaca satu artikel yang menyatakan bahawa Tentera Udara Amerika Syarikat telah membenarkan pemakaian hijab, serban dan boleh menggayakan

Pernah tak terfikir yang satu brand boleh cover 2 tingkat? Memang tidak mustahil apabila brand berkait dengan baju, makanan dan

Betul tekaan anda, lihat saja daripada tajuk di atas, anda semua sudah tahu tidak lama lagi kita akan menyambut Tahun

Bahagian mata, kening, hidung, bibir, dagu dan rahang diukur dan wajah Hadid adalah yang paling hampir dengan definisi kesempurnaan Greece.

Bagi kaum wanita di luar sana, semestinya tak mahu kelihatan pucat bila keluar rumah kan?

Janganlah terlalu taksub dalam mengkritik saiz dan warna kulit seseorang.

Zaman sekarang, tak kira rabun atau tak mesti ada yang memang minat pakai cermin mata betul tak?

Maduners dekat sini suka tak kumpul koleksi perfume lagi-lagi edisi musim bunga yang bau ala-ala bunga ini.

Madu yakin wanita-wanita dekat luar sana mesti suka sangat pakai contact lens lagi-lagi masa nak bernikah atau sanding.

Penyebab lain yang mungkin Maduners semua tak sedar pun penyebab naiknya jerawat.

Musim bunga kembali lagi. Pastinya Maduners menginginkan penampilan yang berbeza pada musim ini.

Ada yang pernah mengalami microsleep dan berada dalam keadaan yang berbahaya?

Maduners semua pasti pernah lalui fasa-fasa kulit wajah breakout.

Tips atau cara-cara untuk elakkan dari gastrik dan dahaga sampai waktu berbuka.

Mesti ramai rasa rimas dengan bulu yang tumbuh terlalu cepat atau lebat kan?

Madu tahu majlis konvokesyen universiti ini adalah satu-satunya majlis yang paling dinantikan kebanyakan pelajar universiti kat luar sana!

Sebelum pakai produk baru, buat patch test dulu supaya kulit tak breakout teruk. Lebih baik breakout sikit daripada keseluruhan kan?

Jangan ingat jerawa tumbuh di muka sahaja. Belakang badan pun dia serang!

Wanita miskin bandar menggunakan kertas, surat khabar lama untuk serap darah sebagai ganti tuala wanita.

Jangan biar sakit belakang melarat, kelak berpotensi menjadi lebih kritikal.

Memang masa awal-awal pakai nampak okay saja, tapi kesan jangka panjang dia sangat menakutkan!

Betul ke SLS bahaya untuk kulit? Risau pula dibuatnya!

Kadang-kadang rambut gugur, kadang kelemumur, paling teruk kalau semua masalah terjadi serentak!

Pernah jadi tak, bila pakai certain warna penampilan kita serba tak kena? Mungkin pemilihan warna Maduners salah.

Lagi tembam pipi, lagi comellah seseorang! Tetapi bagi sesetengah orang, mereka inginkan bentuk muka yang ‘slim’ untuk tampil lebih cantik.

Sebenarnya selain pad, ada produk lain yang wujud untuk haid sebenarnya!

Kali ni, Madu nak sharekan pengalaman daripada seorang Youtuber yang menunjukkan mekap tutorial ketika dia berada di penjara.

Ketiak hitam bukanlah sesuatu perkara yang pelik dan ianya sangat normal untuk berlaku khususya kepada orang Asia.

Bulan April dan Mei tahun ini Madu lihat ramai terkesan akibat Perintah Kawalan Pergerakan (PKP), sampai ada yang kehilangan pekerjaan.

“Macam bawang putih!”, itulah reaksi netizen apabila Dr. Pimple Popper atau nama sebenar beliau, Dr. Sandra Lee mengeluarkan gumpalan nanah

Kanser payudara merupakan pembunuh nombor satu wanita Malaysia dengan nisbah 1 daripada 19 penduduk wanita Malaysia berisiko mendapat kanser ini.

Pernah tak korang tengok kosmetik vintaj yang pernah wujud pada zaman 20-an, 40-an atau era-era sebelumnya?

Bukan senang nak dapatkan minimalist look ini, tapi jangan risau sebab Madu dah kongsi rahsia mekap minimalis dalam artikel ini!

Sepasang kasut merupakan salah satu elemen penting dalam memberikan wanita keyakinan diri terhadap penampilan mereka.

Kalau outfit tak on-point, confirm kacau mood sehari. Pakaian sentiasa on-point itu penting, tapi yang PALING penting ialah keselesaan.

Sebenarnya, setiap jerawat yang tumbuh pada permukaan kulit Maduners ada puncanya tersendiri.

Sekali imbas tengok bedak nyonya ini, terus teringat nenek selalu pakai di kampung, kita pun menyibuk nak pakai sekali.

Ladies, here are some inspirational lady-bosses in the fashion industry you should know about!

Nak turunkan berat tapi tak pasti nak fokus untuk bersenam atau diet? Inilah penyelesaiannya!

Tahukah Maduners, 5 kasut termahal di dunia merangkumi kasut tumit tinggi dan stiletto wanita?

Pakai kasut tumit tinggi atau stiletto? 100% feeling model, githewww! Model memang model tapi mungkin kesihatan kita pula dalam

Makin lama makin banyak produk penjagaan kulit sampai keliru mana satu nak pakai, jangan sampai tertukar-tukar pula ya!

Wanita sebenar boleh saja sertai aktiviti atau sukan lasak, janji rasa nak cabar diri dengan benda baru, pasti boleh!

Panduan paling mudah namun lengkap untuk difahami mengenai clay mask, sesuai untuk newbies!

Ramai kurang beri perhatian tentang benda ini, pernah tertanya tak badan dan minda Maduners dapat rehat yang secukupnya atau tidak?

Let’s just start off our conversation for today with a simple, “What is anxiety?”

Milia? Penyakit apakah itu? Sakit sangat ke sampai boleh jatuhkan confident level kita di depan orang ramai?

Maduners yang baru menjinakkan diri nak ke gim untuk bersenam, bukan boleh main angkat saja equipment yang ada di situ.

How many of you really have knowledge regarding cruelty-free products and brands? It’s time to educate yourself!

Masih tak jumpa wangian yang sesuai untuk dipakai dalam aktiviti seharian? Aroma buah-buahan pasti dapat menambat hati Maduners.

Kain batik bukan sekadar pakaian basahan seharian tau! Kalau Maduners kreatif, kain batik juga boleh dijadikan pakaian yang elegan.

Perempuan dan make-up semestinya tak boleh dipisahkan. Tetapi sejauh mana pengetahuan kita tentang berus yang kita gunakan?

Malu sebab ada panda eyes? Ketahui punca-punca dan cara mengurangkannya bersama Madu!

Having trouble with removing hair from your body? Here’s a proper guide for you!

Seronok berjemur atau mandi di pantai sampai sunburn? Madu nak kongsi tips mengurangkan selaran matahari.

Madu tak nafikan, pasti semua mahukan kulit yang cantik, glowing dan flawless, tetapi, siku dan lutut selalu diabaikan.

Kita sering dihantui dengan kenyataan “bak kata pepatah orang tua”, yang digunakan dari zaman kanak-kanak lagi.

Artikel kali ini khas untuk mereka yang masih ingin menjinakkan diri dengan produk penjagaan kulit- Secara spesifiknya, exfoliants.

Tak salah kalau kita nak jaga kecantikan kulit. Tetapi, Maduners kena tahu dan selidik bahan terdapat dalam produk yang dipakai.

What’s up with this hair dyeing trend? I’ve seen so many beautiful new hair looks with OUTSTANDING colours!

Waswas dengan bahan digunakan dalam produk kosmetik Maduners? Jom baca artikel ini untuk lebih tahu tentang bahan beracun!

Smartphone, smart TV, semua smartlah! Peranti pintar untuk kecantikan pun banyak yang ada di pasaran sekarang.

Dah berbulan-bulan tinggal di rumah dalam tempoh kuarantin, kemudian sambung dengan work from home?

Antara bahan organik yang mampu membuatkan kulit lebih glowing dan sihat. Maduners perlu baca artikel untuk kejutan yang menarik!

Maduners masih ada yang bingung tentang kulit kering? Ini antara sebab-sebab yang mungkin anda terlepas pandang.

While you’re busy pampering your skin on all parts of your body, have your nails ever come crossing your mind?

5 solekan bertemakan musim panas 2020 yang berwarna-warni, sesuai untuk Maduners semua.

Peraturan pertama dalam memastikan kulit dilindungi daripada sinaran UV adalah dengan memakai sunblock!

Maduners yang sentiasa menginginkan kulit sempurna seperti orang Korea perlu baca artikel ini!

Langkah-langkah terperinci untuk melihat keberkesanan Bye Bye Pores Range pada kulit Maduners semua!

Kita sentiasa menjaga kecantikan, tetapi bukan hanya penampilan luaran sahaja yang harus Maduners fokus - bagaimana dengan kecantikan dalaman pula?

The four crucial vitamins that can pave a path for you to get flawless skin that you have always dreamed

Ohh, ini rupanya aktiviti yang dilakukan empat sekawan sewaktu Perintah Kawalan Pergerakan (PKP) di rumah. Bermanfaat betul!

Ingin tahu mitos dan fakta yang mungkin selama ini anda tidak tahu? Biar Madu terangkan untuk anda.

Top 5 pelembap kulit muka untuk dry skin yang khas untuk Maduners ada di sini!

Bagaimanakah cara untuk prepping yang betul untuk membuatkan mekap anda tahan lebih lama.

Maduners dah penat dengan rutin yang sama sewaktu Perintah Kawalan Pergerakan (PKP) ini? Rutin bangun tidur, makan, tonton Netflix?

Maduners yang suka bergaya mesti ada role model yang memberikan inspirasi kepada Maduners untuk berfesyen.

Mesti Maduners bosan terkurung dalam rumah tetapi untuk membantu mencegah wabak Covid-19, Maduner kena tabahkan diri.

Nak tahu rahsia kecantikan sebenar? Ikuti beauty hacks ini di rumah untuk mengisi masa lapang anda semasa MCO!

Maduners yang mempunyai masalah kulit berminyak pening nak cari jenis moisturizer yang sesuai dengan anda? Jangan risau!

Is there any Arianators here? Because you need to know times Ariana Grande serving on fleek lewks!

Hey Maduners! Nak tahu tak rahsia disebalik kecantikan sebenar datang dari mana? Haaaa….jeng jeng jeng…. rahsianya ialah bahan tradisional!!

Baru-baru, Madu terbaca satu artikel yang menyatakan bahawa Tentera Udara Amerika Syarikat telah membenarkan pemakaian hijab, serban dan boleh menggayakan

Pernah tak terfikir yang satu brand boleh cover 2 tingkat? Memang tidak mustahil apabila brand berkait dengan baju, makanan dan

Betul tekaan anda, lihat saja daripada tajuk di atas, anda semua sudah tahu tidak lama lagi kita akan menyambut Tahun