Hilang Pekerjaan Semasa PKP? 5 Peluang Pekerjaan Untuk Bantu Para Wanita Di Luar Sana!
Hilang Pekerjaan Semasa PKP

Hilang Pekerjaan Semasa PKP? 5 Peluang Pekerjaan Untuk Bantu Para Wanita Di Luar Sana!

Untuk pengetahuan Maduners, jumlah wanita yang bekerja semakin meningkat dari semasa ke semasa. Namun akibat daripada Covid-19 dan pelaksanaan PKP, ramai wanita yang kehilangan pekerjaan.

 

Hal ini mungkin akan menjejaskan peruntukan kewangan wanita di luar sana, tak kiralah pelajar wanita yang mencari pendapatan sampingan, wanita bekerjaya dan suri rumah. Tapi Madu paling risau dengan ibu tunggal yang mungkin paling terkesan jika hilang pekerjaan sewaktu PKP.

 

Jadi artikel kali ini Madu nak kongsi dengan Maduners beberapa pekerjaan sampingan yang Maduners boleh ceburi dengan menggunakan bakat yang Maduners ada!

#5 Jurusolek (Make Up Artist)

make-up-artists

Solekan dan wanita tidak dapat dipisahkan. Permintaan sangat tinggi dari pelanggan wanita yang mahukan solekan untuk hari istimewa mereka. Tak kiralah daripada majis perkahwinan, pertunangan, bahkan acara makan malam formal pun akan ada permintaan untuk mekap.

 

Zaman sekarang, Maduners boleh belajar teknik-teknik mekap yang terkini daripada Youtube terus, tambah skill untuk belajar pelbagai cara mekap, kemudian dapat naikkan caj yang berbeza bagi setiap permintaan daripada pelanggan.

 

Jika Maduners mempunyai skil bersolek gunakan kelebihan ini untuk jana pendapatan sampingan.

#4 Tukang Urut

Madu rasa wanita yang berbakat dalam mengurut boleh gunakan kemahiran tersebut untuk jana pendapatan anda, sebab ramai wanita di luar sana yang sentiasa ada yang memerlukan urutan.

 

Tak  kiralah dari yang sedang berpantang, atau suri rumah yang mahukan urutan seperti spa tetapi malas mahu keluar kemana-mana seringkali buntu untuk mencari tukang urut wanita dipercayai.

 

Kepada Maduners yang merasakan mengurut itu dapat memberi faedah kepada orang lain, it’s your time to shine!

#3 Tutor Peribadi

Tutor

Sumber Gambar: www.tutorkami.com

Tutor peribadi sangat berguna pada zaman sekarang kerana, seperti yang kita tahu, ramai pelajar yang sedang menerapkan online learning sejak tularnya wabak COVID-19.

 

Kepada Maduners yang mempunyai passion untuk mengajar, ia merupakan satu bonus untuk korang! Gunakan kebolehan anda dengan sebaiknya, mesti ramai yang memerlukan khidmat tutor lebih-lebih lagi yang sentiasa bersemangat dalam berkongsi ilmu!

#2 Jurulatih senaman

yoga

Menurut Usahawan.com, ramai wanita yang berminat untuk melakukan senaman, tapi realitinya mereka agak malu untuk melakukannya di khalayak ramai.

 

Senaman seperti yoga dan workouts juga boleh dipelajarai dan dikuasai sendiri di rumah. Kalau korang sendiri dah pro bab senaman-senaman ringan, promote-lah servis jurulatih untuk para wanita!

#1 Ejen Dropship

Noir Bangkit Wanita

Rasanya, masih ramai antara korang yang belum terdedah dengan keuntungan menjadi ejen dropship. Untuk pengetahuan Maduners, antara kebaikan menjadi ejen dropship ialah kos yang digunakan sangat rendah. Hanya keluarkan duit untuk modal sahaja.

 

Bukan itu sahaja, kalau nak jadi ejen dropship, korang boleh pilih sendiri barangan yang ingin dijual. Dalam hal ini, Madu boleh suggest untuk korang cari produk kosmetik, kerana memang ramai wanita yang akan tercari-cari produk kosmetik dari semasa ke semasa. Kalau Maduners ada yang sedang mencari kerja dan ingin cuba untuk menjadi ejen dropship, Madu ada solusi untuk korang!

NOIR, Where Beauty Blossom

NOIR merupakan syarikat yang berjaya mengetengahkan produk-produk kecantikan yang halal dan premium secara meluas ke seluruh negara dan juga negara overseas seperti Dubai, Australia dan baaaanyak lagi!

Noir Bangkit Wanita_8734

Haa, kalau dah meluas seperti ini, sudah semestinya NOIR adalah the best among the best! Atas pencapaian yang menakjubkan, NOIR juga telah memperoleh anugerah “Produk Penjagaan Kulit Premium Terbaik”, Asia Halal Brand (AHBA) 2019 dan juga dalam Anugerah Superbrands Malaysia 2020 , “Kategori Kesihatan & Kecantikan”.  Madammu Lady Noir, pengasas NOIR juga telah tersenarai sebagai Nona Top Beauty Entrepreneur 2020 juga!

 

Madu faham mesti ada Maduners yang diberhentikan kerja, dipotong gaji dan inginkan side income tambahan, lebih-lebih lagi dalam keadaan ekonomi negara yang terjejas akibat wabak COVID-19.

 

Atas hal ini, NOIR telah mengambil inisiatif untuk melancarkan sebuah platform untuk korang start fresh dan mulakan perniagaan anda sendiri, menggunakan produk-produk kecantikan NOIR.

 

See? Rugi kalau Maduners tak sertai team Noir ini! Boleh menjana pendapatan konsisten sebanyak 5 hingga ke 6 angka sebulan!

Mustang-Cikya

Tengok salah seorang daripada team Noir yang bernama Nor Fazira Ishak ataupun nama glamour Cikya.

 

Cikya bermula dengan Noir dari tahun 2017 sebagai agent. Cikya terlalu yakin dengan kesungguhan madam dan teruja dengan kecantikan Madammu membuat Cikya untuk bersama Noir.

 

Tak sampai 5 bulan bersama Noir, Cikya dah berjaya beli sebuah kereta Vellfire! Sekarang pula, kehidupan Cikya selepas sertai Noir berubah 100%. Dari sebiji kereta sampai lah sekarang 5 biji kereta dan mampu beli rumah hampir 1 juta.

 

Yang paling penting kena ada usaha, macam Cikya, dia berusaha dengan menyertai Noir untuk bantu diri dan bangkit semula sebagai orang wanita yang berjaya bersama Noir.

 

Ramai lagi sebenarnya yang menyertai team Noir yang berjaya bangkit untuk membantu diri mereka berjaya.

Kereta-Iklil-NOIR-agent-stokists

Kalau ada Maduners yang berminat nak cuba untuk menjadi sebahagian daripada Team Noir Entrepreneur, klik link INI cepat-cepat! Kalau risau tiada basics dalam bidang perniagaan, it’s okay! NOIR akan membimbing anda sehingga berjaya. Jom kita #BangkitWanita bersama NOIR.

2 Comments

Post a Comment