Jung Ho Yeon Aktres Korea Pertama Dipaparkan Dalam TIME 100 NEXT! – Manis Madu

Jung Ho Yeon Aktres Korea Pertama Dipaparkan Dalam TIME 100 NEXT!

Aktres wanita yang juga seorang model terkenal Korea, Jung Ho Yeon menjadi pelakon Korea pertama yang dipaparkan dalam TIME 100 Next, lapor Allkpop.

 

Majalah mingguan terkemuka A.S ‘TIME’ semalam telah mengumumkan senarai tahunan TIME 100 Next untuk tahun 2022 dan pelakon Jung Ho Yeon merupakan salah seorang selebriti yang tersenarai.

Di sini, Jung Ho Yeon telah dipilih sebagai ‘Phenoms’, digambarkan sebagai orang baru dalam bidangnya yang mencipta ‘sindrom’ dengan popularitinya. Berikutan pemilihannya, pengarah Hwang Dong Hyuk dari Squid Game itu berkata,

 

“Saya selalu berfikir bahawa Jung Ho Yeon berjuang dengan reputasinya, jangkaan, cemburu terhadap kejayaan dan keinginannya. Saya sering bergurau memanggilnya ‘pahlawan’.

 

Di sana tidak syak lagi bahawa dia mempunyai kemahiran dan keberanian untuk bertarung dalam banyak pertempuran. Selain itu, saya berharap lakonannya akan menjadi tempat berehat untuknya, bukannya medan perang,”

 

Berikutan penampilan sulungnya dalam drama bersiri Squid Game, Jung Ho Yeon telah menerima Anugerah Aktres Terbaik di Anugerah Persatuan Pelakon Skrin, menjadi orang Asia pertama yang dipaparkan di muka depan majalah Vogue di A.S., telah dicalonkan. untuk anugerah Pelakon Pembantu di Anugerah Emmy, dan terkini telah menjadi pelakon Korea pertama yang akan dipaparkan pada TIME 100 Next.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Hoyeon (@hoooooyeony)

Setiap tahun, TIME 100 Next akan memilih 100 pemimpin generasi akan datang dalam pelbagai bidang seperti perniagaan, hiburan, sukan, politik, kesihatan, sains dan aktivisme.

Post a Comment